תינוק בן 10ח' שלא מכניס ידיים וחפצים לפה...

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

29/11/2005 | 13:59 | מאת: חמוטל

נשאלתי על ידי אחת האמהות שמבקרת אצלי לגבי תינוק של חברה שלה - תינוק בן 10 חודשים שאינו נוהג להכניס את ידיו לפה ובכלל אינו נוהג להכניס חפצים לפיו... לאותה אם יש תינוקת בת כ- 11ח' שבודקת הכל גם דרך הפה וכששתיהן נפגשו בן ה10 ח' שיחק עם נייר עיתון וכהיא ביקשה להזהיר את חברתה שלא יכניס את הנייר לפה היא אמרה שהוא לא עושה זאת מאז שהוא קטן..הבנתי שישנן עוד עקבות מבחינת המוטוריקה הגסה שאינו מבצע תואם לגילו... מכיון שאין לי פרטים נוספים .. רציתי לשאול האם יש קשר בין העובדה שהוא אינו מכניס חפצים לפיו ולהתפתחות המוטורית בכלל, האם זה יכול להצביע על היפוטוניה מסויימת? אשמח לתשובתך חמוטל

29/11/2005 | 21:48 | מאת: אודליה קירשנבאום

חמוטל שלום. בשנת החיים הראשונה, וגם אחריה הפה משמש כלי משמעותי להיכרות עם העולם. בשלב זה ישנה חשיבות רבה לקשר בין היד והפה. בהתחלה מכניסים ידיים לפה ואח"כ בעזרת הידיים את כל הבא ליד. מה שאכן מחייב זהירות רבה עם כל חפץ שנגיש לתינוק. לא סתם בשפה המקצועית שלב זה נקרא השלב האוראלי שנמשך עד גיל 3. הקשר בין היד והפה הוא קשר מאוד ראשוני. אלה שני האיברים שהייצוג שלהם במוח הוא הגדול ביותר ואולי זה המקור לחשיבות הרבה. לא מפתיע כי תינוק שלא הכניס ידיים לפה מתקשה בביצוע פעולות אחרות. אני לא יכולה לדעת על מה זה מצביע, ובטח לא לתת לזה שם. אך בהחלט כדאי להעזר באיש מקצוע כמה שיותר מוקדם, כי עשוי להיות קשר לקשיים בהמשך במוטוריקה עדינה וגסה. בקיצור - בהחלט עניין ששוה בדיקה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות