סרטן רירית הרחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

26/01/2015 | 22:54 | מאת: טאטי

שלום רב, אמי אובחנה עם סרטן רירית הרחם שלב 3 עם שתי נגיעות בבלוטה אחת של הלימפה הוציאו לה את הרחם בניתוח והמליצו על טיפולי מנע של כימותרפיה והקרנות שאלתי: היא מדממת כבר 4 וחצי שנים ורק עכשיו אובחנה - האם זה משפיע על דרגת אלימות הסרטן? מהם בדיוק טיפולי מנע? אמרו לה שהיא נקייה באגן ובשאר האיברים אך לא לוקחים סיכון ומתעקשים על הטיפולים האגרסיביים מהם סיכויי ההחלמה במצב כזה?

שלום טאטי, כל גידול סרטני עם עדות להתפשטות לבלוטות לימפה נחשב למחלה שהתפשטה מעבר למוקד הראשי (רחם במקרה זה). סילוק המוקד הראשי הוא חשוב מאד וזה כבר נעשה. כדי לוודא שאותם מוקדים פוטנציאליים שהתפשטו לא ממשיכים לסכן את בריאות וחיי המטופלת ממליצים על טיפול מנע (כדברייך). בדר"כ קיימים פרוטוקולים סדורים לכל מחלה ודרגת ההתפשטות שלה. בשר"כ מדובר על כימותרפיה או הקרנות או שילוב שלהם. סיכויי ההחלמה תלויים בשלב המחלהץ ברור שככל שהמחלה מתקדמת יותר סיכויי ההחלמה פוחתים והולכים. עם זאת גם בשלבים המתקדמים יש סטטיסטיקה של החלמה. מקווה שעניתי על השאלות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם