התקצרות צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/12/2014 | 01:08 | מאת: דנה

שלום רב, שבוע 27 3 עם תאומים לא זהים. במהלך הבדיקות השגרתיות, הלכתי היום למדוד את צוואר הרחם (בודקת פעם בשבועיים). עד כה כל בדיקה הצוואר היה 44-41 ממ סגור. בשלושה ימים האחרונים אני לא מפסיקה להשתעל ממש חזק וגם סבלתי מעציריות ולחצתי ממש חזק. ובלי קשר יש לי כאבי בטן וגב.. היום נמצא שהצוואר התקצר ל 24 ממ ושניה אחרי הטכנאית שאלה אם היה לי לחץ ואמרתי לה שכן טיפה וממש במעמד הבדיקה היא התארך ל 34 ממ. לא היססתי, גם הכאבים וגם התקצרות ופניתי למיון. עשו לי בדיקת שתן שיצאה תקינה, מוניטור צירים ודופק עוברים שיצא תקין (ללא צירים כלל) ובבדיקת סונר צוואר 34 ממ סגור (ידני). שאלותיי הן: אשמח לקבל בבקשה תשובות על כל הסעיפים, כל שאלה חשובה לי ממש! 1. האם אכן יכול להיות שבמעמד בדיקה הצוואר משתנה בשניות? 2. אני נורא חוששת שהצוואר עכשיו התקצר, האם זה ממש מסוכן במצב בו אני נמצאת? 3. האם המצב שלי מחייב שכיבה מלאה ושמירה? 4. כעת, כל כמה זמן עליי למדוד את הצוואר? 5. באילו מקרים נותנים זריקה להבשלת ריאות? אני ממש בחרדות שדברים משתנים מהרגע להרגע ושלא אפספס חס ושלום... 6. הרופא הדגיש ואמר לי ששיעול מקצר את צוואר הרחם - האם נכון? 7. שאלה אחרונה - דעתך המקצועיץ במקרה שלי, מה היית ממליץ? סליחה על האורך וסליחה על השאלות ותודה אבה רבה על הסבלנות!!!

דנה היקרה, פורום אינו תחליף לבדיקת רופא ולחוות דעתו. כללית אומר שהריון מרובה עוברים הוא הריון בסיכון ללידה מוקדמת וקיצור צואר הרחם מחייב התייחסות רצינית כולל מנוחה, מתן זריקה להבשלת ריאות העובר ומעקב. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם