הפרשות צהובות מוגלתיות בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/03/2014 | 19:51 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותי: בת 56. בגיל המעבר משנת 2008 (בערך מגיל 49). בבדיקה אז התגלה גם לראשונה CIN1. מפאת גילי בוצע קריו. במעקב מאז של קולפו'+פפ+ECC אחת לחצי שנה. כעבור שנתיים מקריו ראשון חזר שוב CIN1 ושוב בוצע קריו. עדיין במעקב קולפו אחת לחצי שנה, כאשר לפני מספר חודשים אמר לי הרופא כי אינו יכול לעשות לי ECC מכיוון שנסגר לי צוואר הרחם . במעקב קולפו'+פפ כעת. עוד ברצוני לציין כי מאז הקריו הראשון בשנת 2008-2009 לערך החלו לי הפרשות צהובות מוגלתיות זה גם בעצם הזמן שהתחלתי את המנפאוזה. בכל אופן זה דבר שמאד מטריד אותי, ועד היום אין אבחנה מה בדיוק הבעיה אצלי! בוצעו אין ספור ממש של תרביות וגינליות והן בדיקות למחלות מין ומחלות זיהומיות ותמיד הכל תקין! בכל פעם כשזה חוזר לי כי זה לסירוגין כל מספר חודשים אני מקבלת טיפול של דלצין, וכל מיני נרות פולידין, וכדורים לבליעה אני ובעלי גם מידי פעם לא בגלל שיש אבחנה אלא כי הרופא עושה נסיונות לדבריו, אך תמיד המצב חוזר לאחר מספר חודשי "רגיעה". אני מאד מתוסכלת. לציין כי איני מקיימת יחסי מין כי נכנסתי ממש לחרדה כתוצאה מהמצב שלי ולכן גם לא ברור למה כל פעם חוזרת לי ההפרשה הזו. בעקבות כך נשלחתי הפעם לבדיקת אולטרסאונד וגינלי ולהלן תוצאותיו: רירית דקה מאד. שחלות ימנית 13X15 מ"מ שמאלית 18X9 מ"מ אין נוזל בדוגלס בחלל הרחם נוזל בכמות מינימלית מצטבר בתעלת הצוואר לעומק 2 מ"מ. הטכנאית שביצעה את האולטרסאונד אמרה שבדרך כלל נוזל נמצא אצל נשים בגיל הפיריון ולא אצל נשים במנפאוזה וזה די מדאיג אותי הממצא מה גם שצוואר הרחם נסגר אצלי כאמור אז מה זה הנוזל הזה בחלל הרחם שמתרכז בתעלת הצוואר? האם יכול להיות שאלו הן ההפרשות שנקלעו שם? מהיכן יכולים להיות ההפרשות האלה? כמו כן ביצעתי בדיקת סמנים ולהלן התוצאות: CA-125 = 12.02 U/ML CA-15-3 = 16.26 U/ML CA- 19-9 = 4.80 U/ML מה התוצאות אומרות? מה לדעתך אני צריכה עוד לבדוק על מנת להגיע לאבחנה מה הסיבות להפרשות הללו? האם יכול להיות שיש לי יובש בנרתיק ואיני מרגישה זאת ומה גם שאיני מקיימת יחסי מין וזה בכל זאת גורם להפרשה מוגלתית? אנא התייחסותך וסבלנותך האדיבה. בברכה

שלום לשירה, את זוכה במיקום הראשון בפורום שלנו בקטגוריית אורך השאלה... הפורום אינו מקום לדון בהרחבה בבעיות ופתרונן אלא לתת כיוון או זווית שלנו לבעייה מסוימת. לעצם ההפרשות המטרידות - רצוי לבצע תרבית ומשטח נרתיקי לזיהוי בעיות זיהומיות. אם אלה נשללים ובדיקת האולטראסאונד תקינה - ההפרשות הן עניין של אי-נוחות בלבד ולא בעייה רפואית. לגבי הנוזל ברחם - זאת בודאי תוצאה של חסימת הצואר. ניתן לבצע היסטרוסקופיה לזיהוי צואר הרחם ובאותו מעמד כבר לבצע את גרידת צואר הרחם שאינה מתאפשרת באופן רגיל. רפואה שלמה.

21/03/2014 | 17:40 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. רציתי שוב להבין, האם אותו נוזל בחלל הרחם הוא בעצם ההפרשה המוגלתית והיא זו שהצטברה בחלל הרחם? והאם כאשר פותחים את צוואר הרחם שנסגר אצלי עקב פעולות כגון קריו 2 פעמים שבוצעו, האם כאשר פותחים את צוואר הרחם זה נשאר פתוח או שיש מצב שהוא יסגר שוב? למה משמשת ההיסטרוסקופיה? האם צריך לקחת דגימה מאותו נוזל? ו/או האם יש דרך פחות פולשנית להבין מהו אותו נוזל? אנא תשובתך

מנהלי פורום האשה והרחם