כריתת רחם לחץ על הרקטום

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/02/2014 | 19:33 | מאת: סיגי

שלום. לפני כשבועיים עברתי ניתוח כריתת רחם בגישת לאפראסקופית והוצאת הרחם דרך הנרתיק (רחם שרירני גדול). שוחררתי לאחר שלושה ימים עם עצירות שהלכה והשתחררה אך עם זאת נוצרה תופעה של לחץ נוראי על השלפוחית והרקטום למרות שהיתה יציאה פעם ביום (לא בטוח שמלאה כי פחדתי ללחוץ). חזרתי לאשפוז לעוד כמה ימים שבמהלכו עשו לי צלום רנטגן של הבטן ואולטראסאונד. נראה שהכל בסדר. קצת נוזל באגן ולולאות מעי דק מורחבות ופעילות אך הכל נראה לרופאים תקין. שחררו אותי עם אנטיביוטיקה כי היתתה צמיחה דלה בתרבית. אני כמה ימים לאחר השחרור ועדיין עם לחץ על הרקטום והשלפוחית כל שעות היממה בעיקרבהליכה כולל מידי פעם עויתות בטן כואבות כמו צירי לידה. אני חוששת שמשהו לא תקין. האם זו תופעה ידועה אחרי ניתוח כזה? אגב, הניתוח היה ארוך וקצת מסובך בשל גדלו של הרחם אבל הצליחו לאחר שעשו עוד חור בבטן. בכל מקרה את הרחם הוציאו דרך הנרתיק ושלחו אותו לבדיקה היסטולוגית. רחם של כ 12-14 שבועות עם שרירן של כשמונה ס"מ. אנא עזרתכם אני רוצה לחזור לחיים רגילים ולעבודה ואני לא חשה בכל שפור תודה

סיגי שלום, ראשית אני חייב גילוי נאות כי אני אחד המתנגדים הנחרצים לניתוחי כריתת רחם ואני מוכן לעשות כל שניתן על מנת להימנע מניתוח זה (למרות שבאין ברירה אחרת אני נוקט גם בגישה זאת). תוכלי למצוא באינטרנט כמה מאמרים שכתבתי על הנושא. לעניינך – איני יודע פרטים על מהלך הניתוח שלך אולם מאחר ששוחררת מבי"ח אני מניח שהיה תקין. תחושות כאב ולחץ בשיפולי הבטן הן שכיחות לאחר ניתוחי בטן. אם אין סימנים של זיהום או פגיעה במעי או במערכת השתן, אני מעריך שהתלונות שלך יתעדנו בשבועות הקרובים. עם זאת, אני מציע כי תהיי ערנית לתחושותייך ותתייעצי עם רופאך בקהילה לשם בדיקת שתן (כללית + תרבית) ואולטראסאונד לשלילת סיבוכים. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם