היפרפלזיה עם אטיפיה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/10/2019 | 09:49 | מאת: nush

שלום אני בת 49 עם רחם שרירני היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשים ממצאי הפיפל היו: ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY: COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium הרופאים ממליצים על כריתת רחם שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם לבד כי, מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית. האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע. האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר, לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות. במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף תודה מראש

שלום רב, המקרה שלך קצת מורכב.תשובתי מייצגת את דעתי האישית בלבד. האטיפיה מחייבת טיפול. רוב הרופאים ימליצו על כריתת רחם, ניתן גם לטפל בטיפול תרופתי (פרוגסטרון) למשך 3 חודשים. השרירנים מוסיפים נדבך תומך לכריתת הרחם אם כי כשלעצמם ניתן היה להמתין לכניסתך לגיל מעבר (בדר״כ תוך שנתיים) או לטפל שמרנית באמצעות התקן מירנה המשחרר פרוגסטרון ובעל ייתרונות גם בהתייחס לאטיפיה. לגבי סרטן השד המשפחתי ונושא השחלות - העובדה שאין BRCA אינה שוללת זאת בודאות. יש להצע בדיקת ריצוף גנטי כדי לשלול זאת באופן נחרץ. הבדיקה יקרה. הגישה האישית שלי היא להמנע מכריתת רחם לפי הנסיבות. ליעוץ נרחב יותר את יכולה לזמן איתי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה

06/10/2019 | 10:54 | מאת: nush

תודה מקרב לב

מנהלי פורום האשה והרחם