רירית מעובה לאחר אבחון סרטן שד

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/01/2018 | 17:28 | מאת: מיכל

לאמא שלי אבחנו סרטן השד הורמונלי ובמקביל בעקבות כתמי דם קלים עשתה אולטרסאונד ואובחנה רירית מעובה של 16.5 מ״מ. האם יש קשר לסרטן השד? האם תוצאות ביופסיה ברירית הרחם אכן מתקבלות רק לאחר 5 שבועות? בדיקת מרקרים הצביעה על ca-125 בערך 16.6.

מיכל שלום, נשים רבות עם סרטן שד נוטלות טיפול הורמונלי הנקרא טמוקסיפן. התוצאה של טיפול זה עלולה להיות התעבות של רירית הרחם. בכל מקרה, בהתעבות בסדר גודל כפי שאת מתארת אני ממליץ לבצע פעולה הנקראת היסטרוסקופיה שמאבחנת ומטפלת בממצאים תוך-רחמיים באותו זמן. באיה מדיקל - פיתחנו מיומנות גבוהה בפעולה זאת. נשמח לעמוד לשרותך בטלפון 03-7646930. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם