התארכות בין מחזורים והתקצרות ימי הדימום

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/06/2017 | 15:32 | מאת: דנדי15

שלום, אני ממתינה זמן רב לבדיקת רופא בעניין ולכן שואלת פה כי הנושא מטריד אותי. בת 37, שנתיים לאחר לידה קיסרית חירום, לידה ראשונה לאחר חמישה טיפולי IVF+PGD. מקבלת מחזור מאז שהתינוק היה בן שבעה חודשים. עדיין מניקה הנקה אחת ביום (לא שנראה לי שיש קשר). לפני תשעה חודשים בערך הרגשתי שעוצמת הזרימה של המחזור החודשי שלי התחזק והיה כבד מהרגיל, אבל לא ייחסתי לזה שום חשיבות. חודש לאחר מכן החלו הפרשות ירוקות וקיבלתי פלאג'יל, אך מאחר שזה עבר מעצמו לא השתמשתי. עשיתי בדיקת פאפ ומאז הרופא שלי לא מקבל יותר נשים שאינן בהריון ולכן לא יכולתי לקבוע מחדש לשמוע על התוצאה, אך ידוע לי שאם התוצאה לא תקינה, מתקשרים למטופלת. גם ערכתי פרופיל הורמונאלי, לא ראיתי דברים חריגים מהנורמה. התופעה שהתחילה להטריד אותי היא שבארבעת החודשים האחרונים ההמתנה בין מחזור למחזור התארכה מ-26-28 יום כפי שהיה קודם לכן ל-30 ימים (מעולם קודם לכן לא היתה לי כזו המתנה ארוכה בין מחזורים). הזרימה עצמה חלשה ממה שהכרתי עד כה, וגם ימי הדימום התקצרו - אם קודם לכן היו לי חמישה ימי דימום, עכשיו ביום הרביעי כבר לפעמים אין יותר דימום. ביום הראשון הדימום די "מהוסס", הוא מגיע, נעלם ואז שוב חוזר כעבור כמה שעות. בנוסף, בין המחזורים יש ריח שלא הכרתי קודם לכן. ידוע לי שעליי לעבור בדיקת רופא, הצרה היא, כפי שכתבתי, שלרופא שלי כבר לא ניתן לקבוע כי הוא לא מקבל יותר מחוץ להריון וכך גם הרבה רופאים באזור שלי, כולל כאלה שניתן לקבוע אליהם רק כמטופלת קבועה שלהם, והרופא שקבעתי אליו יקבל אותי רק בעוד שלושה שבועות וכבר קבעתי לפני כחודש. בינתיים שוב עברו 30 ימים ועדיין אין מחזור. על מה יכולה להעיד התופעה? מה ההשלכות שלה? מה הטיפול? האם טיפול יכול להחזיר את המצב לקדמותו?

שלום רב, עצמת הוסת וסדירותה נתונים להשפעות של מספר גורמים. לאחר לידה בהחלט יכולים להתרחש שינויים דוגמת התיאור שלך. המצב המדאיג בדר"כ הוא ריבוי דימום ותדירות גבוהה ואילו את מתארת בדיוק ההפך. אני ממליץ בדר"כ להתחיל בפרופיל הורמונלי (תקין לדברייך) ובבדיקת אולטראסאונד. אם אלה תקינים - הסיכון לבעייה משמעותית הוא קטן מאד. כמובן שהדברים צריכים לעבור מסננת של רופא שרואה את התוצאות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם