דימום מתמשך

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

18/01/2006 | 23:35 | מאת: זהבה

שלום גילי 50.אובחנה מיומה של 3 ס"מ ו-2.5 ס"מ .נטולת בעיות מחזור עד לווסת האחרונה שלא פוסקת מזה 15 יום.לא סובלת מגלי חום וזיעה.לא משתמשת באמצעי מניעה. הגניקולוג נתן לי לבצע בדיקות דם הורמונליות,ולאחר ביצוע הבדיקות עלי לקחת טבליות פרוברה( תרופה חלופית לארגסט)במשך 15 יום,פעמיים ביום,סה"כ 10 מ"ג. שאלותי:1.האם לא רצוי לחכות לתוצאות בדיקות הדם ההורמונליות כדי לוודא מה רמת הפרוגסטרון?ובהתאם לקחת את המינון המתאים של טבליות הפרוברה? 2.מהכתובים הבינותי שהפרוברה עשויה לעצור דימום אך מאידך יכולה גם להגביר דימום. ולכן האם כדאי בשלב ההתחלתי ליטול 5 מ"ג בלבד? 3.בגיל המעבר ידוע שנוצר חוסר איזון הורמנלי.אם כך,כל עוד לא התקבלו תוצאות בדיקות דם הורמונליות האם הטיפול בטבליות שמכילות אסטרוגן ופרוגסטרון שיוצרים איזון הורמונלי,יעיל יותר מהטיפול בפוגסטרון בלבד. 4 .האם טיפול בפרוגסטרון בלבד מצמצם סיכונים בריאותיים בהשוואה לטיפול משולב של פרוגסטרון ואסטרוגן? 5.האם בדיקות דם הורמנליות ביום ה-15 של המחזור שלא פוסק אינן בבחינת ברירת מחדל המותאם למצב הקיים?מהו הזמן הרצוי לביצוע בדיקות הורמונליות ביחס למחזור החודשי? תודה מראש וסליחה על האריכות בשאלותי?

20/01/2006 | 00:49 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך זהבה אחת מהתופעות המאד לא נעימות עם התקרבות השינוי של אל וסת בגופינו זוהי הופעת דימום וסתי במועדו או שלא במועדו ש"שוכח להסתיים". אנו, הגינקולוגים, לעתים נוטים חשכוח את האי נוחות הגדולה והדאגה שתופעה זו יכולה לעורר אצל המטופלות. אולם מדובר בתופעה שכיחה וכמעט תמיד שפירה ובלתי מדאיגה. התופעה כמעט תמיד נובעת מחוסר איזון הורמונלי, עם ירידה יחסית ברמות הפרוגסטרון, על רקע העדר ביוץ. לכן, צדק הרופא מהטפל, כאשר בחר להמליץ לך על טיפול בתכשיר פרוגסטטיבי כגון דפו פרוורה /ארגסט ותכשירים דומים - על מנת ליצור דיכוי של רירית הרחם ועצירת הדימום.. טיפול משולב באסטרוגן ופרוגסטרון לא יצור דיכוי מספק של הרירית ולא יעצור את הדימום. אין צורך בהמתנה לבדיקות דם - הסיכוי שהן ישפיעו על הניהול הראשוני של המקרה קטנים. הבדיקות יעזרו לנו לבצע בקרה על הטיפול בהמשך יתכן ותתבקשי לבצע פרופיל הורמונלי מלא בימים 1-5 לוסת הבאה. דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם