א. כיס המרה. ב. תסחיף ריאתי והפסקת דילול דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/11/2012 | 22:58 | מאת: רון

שלום רב, א. שאלה בנוגע לכיס מרה: אמי, בת 88, אושפזה לפני כשנה וחצי לאחר אורוספסיס עם עצירות מתמשכת ותפיחות כיס מרה. לאחר טיפול אנטנסיבי שוחררה ונקבע כי אינה מועמדת לכוליציסטקטומי והומלץ על כלכלה דלת שומן. נאמר לי כי עדיף לא לאכול ביצים והשאלה האם יש בביצים שומן לא רצוי לה או שהכוונה לא לטגן ביצה? ואם תקבל ביצה מבושלת פעם או פעמיים בשבוע האם זה אפשרי? ב. שאלה בנוגע לתסחיף ריאתי באותו אשפוז, לפני כשנה וחצי התגלה ממצא אקראי של תסחיף ריאתי - בהדמיית בטן שהושלמה עם הדמיית חזה נתגלו פגמי מילוי בעורק הראשי מימין, ממשיך לענפים הלובריים וסגמנטלים של אונה עליונה מימין וענף לוברי לאונה תחתונה מימין. לאור אירוע אזופגיטיס עם קפה טחון רסנטי הוחלט על הכנסת מסנן לווריד נבוב תחתון. כיום מצבה הוטב, מרגישה טוב, מתהלכת, אך עדיין מקבלת מאז גילוי התסחיף, כבר כשנה וחצי, זריקות fragmin לדילול הדם. השאלה: האם עדיין צריכה לדעתכם להמשיך בזריקות לדילול הדם? הפילטר נשאר בגוף וקרוב לודאי שאמור לחסום קרישי דם אם יהיו כאלה. לא כך? ובנוסף, עבר זמן ממושך מאז התסחיף הריאתי ורופא המשפחה מעריך כי קרוב לודאי(למרות שלא נעשתה בדיקה) שהתסחיף התפוגג עם הזמן. רופא המשפחה לא יודע לומר לנו אם כדאי להפסיק את הזריקות או להמשיך ואמר שזו החלטה שלנו. מה דעתכם? האם יש אפשרות וכדאי לנסות למשל לתת לה זריקה פעם ביומיים? האם יש סכנה בהפסקת מתן הזריקות למרות שעבר זמן רב של שנה וחצי ולמרות המסנן שקבוע בגוף? תודה

22/11/2012 | 10:28 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום רון הבעיה של אמך מורכבת - אינני יכול לעזור לך במסגרת הפורום רצוי שתתיעץ עם רופא המשפחה +המטולוג + גריאטר

מנהל פורום כירורגיה