צינתור תוך כבדי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/05/2001 | 21:16 | מאת: טלי

לפני כ - 4 שנים התגלתה אצל אמי מחלת הסרטן. הוציאו לה בניתוח את הגידול בשד ובמקביל גילו שישנן גרורות בכבד. היא היתה מטופלת במשך כ-3 שנים עם טיפול הורמונלי+הקרנות ולפני כשנה החלה להיות מטופלת באמצעות כימוטרפיה, ובחודשים האחרונים היתה מטופלת בכימותרפיה של תקסול בשלוב עם הרצפטין (בנוסף היא מקבלת aredia למניעה של גרורות בעצמות - זאת לאחר שהוסרה גרורה מעצם הירך). מכיון שבבדיקת ה - CT האחרון נראתה גדילה של הגרורות בכבד, הומלץ לה לבצע צינתור תוך כבדי - כימוטרפיה ישירה לכבד. הייתי רוצה לדעת אם דרככם אוכל להשיג יותר חומר לגבי הטיפול הזה, ובמידה וישנם אנשים שעברו טיפול זה ורוצים לשתף אותי במידע לגביו הייתי שמחה מאוד אם תרשמו לדואר האלק' שלי.

02/05/2001 | 19:54 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום טלי, מתן של כימוטרפיה דרך צנטר ישירות לכבד הינו הרבה יותר יעיל לגבי פעילות החומר על הגרורות והן מניעה יחסית של פגיעה כללית באברי הגוף. אינני מכיר חומר בעיברית ברשת אך תוכלי לפנות לכל מרפאה אונקולוגית ולשאול פרטים על הנושא דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה