עזרה בפענוח בדיקת CT בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/05/2017 | 12:34 | מאת: Claire

בת 53, עם Fmf ומטופלת ב2מ״ג קולכיצין ליום מגיל 12. נשלחתי לבירור בגלל חוסר ספיגת ברזל ( ערכים מאוד נמוכים של ברזל ופריטין) ואנמיה. בבדיקת קולונסקופיה ארוכה לא נמצא ממצאים לכן נשלחתי לCT. להלן הסיכום : סטגמנט באיליום לאורך 30 ס״מ עם התעבות של דופן ועם האדרה פתולוגית . ללא מעורבות של באיליום הסופי. נודול בקוטר 7 מ״מ בבסיס הריאה הימינית . אטרוסקולורוזיס מסוייד קל בלוטות לימפה תגובתיות במזנטריום של מעי הדק אשמח להסבר תודה

אין ערך לפיענוח CT ללא ידיעה מדוע נשלח לברור ובדיקתו לכן אני מציע לשאול את הרופא המטפל

מנהל פורום כירורגיה