אבנים בכיס מרה וחשד בדרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/05/2017 | 16:43 | מאת: עמית

שלום, לפני שבוע החלו לי כאבי גב חזקים המלווים בבחילות הקאות וכאבים בבטן העליונה. אושפזתי וגילו שיש לי אבנים בכיס מרה. בנוסף, תפקודי הכבד שלי לא היו טובים לכן אני ממתינה כרגע לבדיקת MRCP לבדוק האם יש לי אבנים בדרכי המרה. בבי'ח המליצו לי לעבור ניתוח ולהוציא את כיס המרה. האם יש אפשרות אחרת? לא להוציא את כל הכיס אלא רק את האבנים או טיפול תרופתי? כיום אני מטופלת ב2 סוגי אנטיביוטיקה כי הייתה לי דלקת קלה בכיס מרה אבל מאוד קשה לי לאכול, אני שומרת על דיאטה דלת שומן אבל הבטן מטרידה אותי. בבי'ח כל הזמן התלוננתי שכואב לי הגב אך אמרו שזה לא קשור לכיס מרה, הכאבים נעים בכל הגב. לכן, החשש שלי שאולי זו לא הסיבה וסתם אוציא איבר. אני מאוד מבולבלת ואשמח לתובנות. תודה.

אבנים בכיס המרה הם תופעה ידה ושכיחה יותר בנשים לעיתים זזה אבן מכס המרה וחוסמת את דרכי המרה אז תופיע צהבת והפרעה בתפקודי כבד האבחון נעשה בסונוגרם או MRCP שזו למעשה בדיקת MRI או בדיקה פולשנית ERCP הפתרון הינו לאחר טיפול אנטיביוטי בדלקת בכיס המרה , לאחר "התקררותו" להוציא את הכיס בניתוח. לרוב ניתוח לפרוסקופי הכאב מהכיס יכל להקרין לכתף לגב או להיות ממוקם בבטן ימין עליונה רפואה שלמה , בברכה

מנהל פורום כירורגיה