סקס והחרדה לאחר מכן..........

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/02/2007 | 20:08 | מאת: מפוחד

שלום ד"ר רובינשטיין שאלתי: בכל פעם שאני מבצע סקס מזדמן ,החרדה לאחר מכן גדולה מאוד מעבר להנאה של אותו רגע(לפעמים אני שואל את עצמי למה אני צריך את כל זה). אני מדבר על הפחד שאולי הפעם לא נזהרתי ונדבקתי באיידס. אני משתדל תמיד לקיים יחסים מוגנים עם קונדום אבל כידוע לך קונדום לא נותן הגנה מלאה ב100אחוז.אולי הקונדום נקרע באמצע, אלף ואחת מחשבות והשערות אולי הפעם זה היה מסוכן. מאוד קשה להקפיד על סקס מוגן ב100 אחוז כי סקס מוגן בהגדרה זה ביצוע מין אוראלי עם קונדום,להשתדל שהגמירה לא תיהיה בפנים גם שמשתמשים בקונדום. בקיצור מדובר בכל כך הרבה פרמטרים שמאוד קשה לתכנן אותם במהלך סקס. השאלה מה כדי לעשות להימנע מסקס מזדמן ? לעשות תכנון מראש במה אני מוכן להיסתכן ובמה לא? האם אני יכול להיות בטוח בסקס מזדמן? כל כך הרבה שאלות וספקולציות שאני נמצא בהם שהן פשוט לא נותנות לי מנוח. אני לא יכול לאחר כל סקס מזדמן ללכת להיבדק כי זה לא חיים. מצד שני הסקס הוא צורך טבעי של האדם! מה היית מייעץ לי לעשות? ואיך לקחת את כל העניין הזה יותר באיזי????

17/02/2007 | 23:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מפוחד, עם כל הפחד שלך, אתה מצליח לנסח את העניינים בצורה מאוד לוגית. קיים סיכון קטן מאוד להידבק באיידס בכל אחת מהדרכים שציינת, אבל כמו רוב האנשים הסובלים מחרדה ודאגנות, אתה שואף לוודאות מוחלטת במציאות שיש בה מרכיב דומיננטי של חוסר ודאות. את "הצורך הטבעי בסקס" אפשר לספק בלי הזולת, אך זה לא מה שאני מציע לך לעשות. איידספוביה (ראה מאמר: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a38.html ) מופיעה אצל אנשים בעלי נטייה כללית לחרדה ואני מרשה לעצמי לשער שאתה לא בדיוק האדם הכי רגוע עלי אדמות גם בשאר התחומים. לכן הייתי מציע לך (א) לשקול את האפשרות של טיפול תרופתי נוגד חרדה, דיכאון ואובססיות המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI) - אפילו רופא משפחה יכול לתת לך מרשם אם רק תאמר לו שאתה סובל מחרדות ורוצה לקחת את החיים יותר באיזי ו-(ב) תתחיל טיפול פסיכולוגי, שיכול להיות כוללני יותר ולהתייחס לחרדה התכונתית שלך או ספציפי יותר כגון טיפול קוגניטיבי המיועד ספציפית לשינוי דפוסי חשיבה שאופייניים להיפוכונדרים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים