עצבות +קבלה ל MA בפסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/10/2006 | 11:53 | מאת: עידן

לא ממש קשור לפורום, אבל אני יודע שאתה מייעץ גם בורום פסיכותרפיה. אני מרגיש עצבות נוראית בבוקר, אין לי חש לקום, אני לא עשה כלום בחים, הייתי בטיפול פסיכארטי שלא עזר ובטיפול פסיכולוגי שעזר חלקית. אני משהו בין הומו לטרנסג'נדר. יש לי עצבות נוראית בלב. אני רוצה ללכת לרופאת המשפחה, ולבקש טיפול, אבל אני חושש . אני חושש שבקבלה ל MA בפסיכולוגיה (אני עם BA) או במהלך התהליך להפוך פסיכולוג, אאלץ להביא חוות דעת מרופאת המשפחה. האם באמת יש צורך להציג את התיק הרפואי או להביא חוות דעת בתהליך ההכשרה להיות פסיכולוג? תודה לך

03/11/2006 | 05:59 | מאת: אלעד

היי עידן, בנושא הדיכאון, אותיר לאנשי המקצוע לענות לך. מה שכן, אני מעריך שחזרה לטיפול הפסיכולוגי (שכפי שציינת "עזר חלקית") יכול לתרום ולהרים אותך מהמצב שאתה נמצא בו. בנוגע לקבלה ל-MA - עברתי את התהליך, ואין דרישה לתיק רפואי או לחוות דעת. ייתכן שיש צורך בדברים הללו בקבלה לסטאז', אבל אין לי מידע על כך ובכל אופן אני מסופק. במידה ותחליט להירשם למסלול הקליני ותגיע לשלב הראיונות, הייתי ממליץ לך -לא להסתיר- פרטים חשובים עליך כגון עניין הזהות המינית או המגדרית. יחד עם זאת, כדאי לבוא אחרי שעברת תהליך מסויים שלאחריו זהותך מגובשת יחסית, אחרת יקטנו סיכוייך להתקבל, לטעמי. בהצלחה! אלעד.

03/11/2006 | 11:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עידן, אלעד התייחס לנושא הלימודים ואני רק אוסיף שלהערכתי, אתה מקדים את המאוחר. במילים אחרות, לא זה הזמן לקבל החלטות על כיוון מקצועי. גם במכונים רציניים להכוונה מקצועית לא עורכים מבחני התאמה בזמן דיכאון, משום שהדבר מעוות את התוצאות. המלצתי לך היא להתמקד כרגע בשיקום מצבך הנפשי ע"י טיפול משולב פסיכולוגי (אצל מטפל גיי-פרנדלי) ועל אף חוסר ההצלחה עד כה, המשך חיפוש אחר טיפול תרופתי מתאים (לעיתים תהליך התאמת התרופה ארוך ומתיש, אך יש כיום מגוון עצום של תרופות, שאחת מהן תתאים לך בסופו של דבר). בינתיים נסה שלא להעסיק את עצמך בדאגות לטווח ארוך, כגון עתידך המקצועי (ככל שהן מטרידות), אלא נסה לחשוב ביחידות זמן קטנות כיצד להעביר את היום הבא בצורה שתגרום לך הכי פחות סבל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים