האם יש תרופה למחלה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/09/2006 | 03:57 | מאת: בדוי

שלום, אני בן 19 ואני נמשך לגברים עוד מילדותי. אני חושב שזוהי מחלה משום שאין אני יכול לשלוט בנטייה המינית שלי וזה גורם לי להמון בעיות חברתיות. הייתי עושה הכל כדי להתרפא מהמחלה הזו, ולהמשיך בחיים נורמליים! אשמח לקבל ייעוץ.

17/09/2006 | 11:03 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בדוי, הומוסקסואליות בהחלט אינה מחלה, גם לא הפרעה נפשית. כך נקבע עוד בשנת 1973 ע"י האיגוד הפסיכולוגי האמריקני וע"י איגודים מקצועיים בינלאומיים נוספים. בדוי יקר, אתה מעלה שני דברים עיקריים שגורמים לך לחשוב שזו מחלה: א. הקושי לשלוט בדחפיך. ב. יחס החברה לתופעה. בקשר לנושא הראשון - אתה למעשה על גבול גיל ההתבגרות, כשהדחפים המיניים בשיאם, ובמקביל, אינך מממש אותם, כך שברור שקשה לשלוט בהם. לגבי מושא התשוקה המינית - גברים - זה לא דבר שניתן לשינוי. כך מלמדים מחקרים רבים וגם ניסיון קליני של עשרות בשנים, כך שזה לא דבר שניתן להתגבר עליו, גם לא לשאוף אליו. זו פשוט מטרה לא מציאותית. בקשר לנושא השני - אני מסכים איתך שקשה להיות שונה. אמנם חלה התקדמות ניכרת בעיקר בחברה הישראלית בשנים האחרונות לגבי היחס לגייז, אך שינויים אלה מורקגשים בעיקר ברמה המאקרו-חברתית, כלומר, בתקשורת, בחקיקה וכו'. בקרב בני גילך אני מאמין שרבים עדיין חוששים מהומוסקסואליות ומבטאים את חששותיהם בצורה של לעג, עוינות ותוקפנות. לכן, המלצתי לך להיעזר באחת מקבוצות התמיכה לנוער המיועדות לגייז - למשל, http://www.igy.co.il/content/index.html כדי שתהייה לך מסגרת חברתית תומכת אלטרנטיבית. אשמח אם תעדכן אותנו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים