עזרה לאחי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/07/2005 | 23:43 | מאת: אורנה

יש לי בעיה מורכבת. אחי בן 24 (אני בת 29, נשואה ואם לתינוקת) הומו. הוא יודע זאת מהתיכון והתוודה רק בפני ובפני חברים, אמא שלי יודעת ולא ברור לי אם אבא שלי יודע או לא. מאז השחרור מהצבא הוא תקוע ולפי דעתי הוא בדיכאון קליני.(עם כל הסימפטומים הנלווים- אני עו"ס ולכן אני יודעת) ניסיתי לעזור לו בכל מיני דרכים (טיפול פסיכולוגי במשך שנה שהוא הפסיק, טיפול פסיכיאטרי שגם אותו הפסיק, שיחות נפש מורכבות ומה לא). יחסיו עם הורי מאוד מתוחים אך אין לו אומץ לעזוב את הבית כי הוא לא עושה עם עצמו כלום ולא יכול בעצם לכלכל את עצמו. בשנה האחרונה הרמתי ידיים כי לא נראה לי שהוא משתף פעולה עם נסיונות אלו. אני והורי אובדי עצות, הורי התחילו ייעוץ רק לפני כמה חודשים. מה לעשות מפה? איך ניתן לעזור אם בכלל? יש לי תחושה שרק הוא יכול להוציא עצמו מהמצב הזה. אני לא ממש יכולה לעזור כי אני מאוד מעורבת רגשית. אשמח לתשובה,

01/08/2005 | 01:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אורנה, אם את מרגישה שיש קשר בין הדיכאון של אחיך והנטייה המינית שלו, מומלץ להפנות אותו (רק במידה והוא מעוניין בכך) למטפל גיי-פרנדלי. אם אכן את צודקת באבחנתך, כנראה שיהיה צורך בטיפול משולב תרופתי ופסיכותרפויטי. לא ברור לי אם הורייך פנו לייעוץ יחד איתו או בלעדיו. אינני יודע אם הדיכאון של אחיך קשור לנטייה המינית שלו, אך הוא לבטח קשור לתלותיות שלו ולחוסר היכולת להיפרד מההורים ולעזוב את הבית (כידוע, דיכאון מאופיין בין היתר ע"י חוסר אונים נרכש). המלצתי היא להפנותו למטפל גיי-פרנדלי לטיפול פסיכותרפויטי ובמקביל לפסיכיאטר לצורך התאמת טיפול תרופתי נוגד דיכאון. במידה והוא לא יסכים לפנות לטיפול, הייתי משאיר לו דלת פתוחה להצטרף לייעוץ שהורייך פנו אליו במתכונת של טיפול משפחתי. בכל מקרה, חשוב שיפנה לפחות לפסיכיאטר, כי הטיפול התרופתי מקל על הסימפטומים ועשוי ליצור אצלו מוטיבציה לפנות לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים