מה המשמעות של מטפל גיי-פרנדלי?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/07/2005 | 08:50 | מאת: השואל

מדוע יש צורך בכינוי הזה ומה משמעותו בסופו של דבר? האם שאר המטפלים , שאינם קוראים לעצמם כך, הם לא פרנדלי לגייז? האם כשמטופל מגיע לפסיכולוג (נניח גייז פרנדלי) לצורך טיפול שקשור לזהותו המינית - האם לדעתך לא מחוייב המטפל ליידע אותו אם הוא עצמו גיי (כי אז המטפל הוא צד בעיניין, והוא מושפע מחייו האישיים). האם גייז פרנדלי זה שם אחר למטפלים שהם בעצמם גייז ?

20/07/2005 | 08:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום השואל, ראשית, לצערנו, למרות החלטת האיגוד הפסיכולוגי האמריקני משנת 1973 שלא לראות בהומוסקסואליות הפרעה נפשית ולמחוק אותה ממדריך האבחון, ישנם עדיין מטפלים לא מעטים, בארץ ובחו"ל, הרואים בה הפרעה ומציבים לעצמם כיעד לשנות את הכיווניות המינית של המטופל. הדבר בולט במיוחד בקרב מטפלים דתיים, יהודים ונוצרים, המושפעים במידה ניכרת ע"י ערכיהם הדתיים וכנגד כל הסיכויים, מנסים לשנות את הכיווניות המינית של המטופל, למרות שניסיון רב-שנים מוכיח שהדבר גורם למטופל נזק נפשי. למרות עדויות אלו, ישנם גם מטפלים חילוניים המנצלים את קשייהם של הומוסקסואלים עם עצמם כדי לעזור להם "להשתנות". המונח "גיי-פרנדלי", כשהוא נאמר על מטפלים, פירושו הצהרת כוונות מצד המטפל שמטרתו היא לעזור למטופל ההומוסקסואל לקבל את נטיותיו המיניות ולחיות עימן בשלום ואין בכך, בהכרח, כדי להעיד על נטיותיו המיניות של המטפל עצמו. לדעתי, לא חלה על המטפל חובה להציג את נטיותיו המיניות בפני המטופל. מטפלים שהם גיי-פרנדלי אינם חייבים להיות הומוסקסואלים בעצמם. לעומת זאת, מטפל הומוסקסואל אינו עוזר למטופל הומוסקסואל לקבל את נטיותיו המיניות בגלל שהוא, המטפל, הומוסקסואל. אם הוא מקצועי ולא מיליטנטי, אין לו כל אינטרס אישי "לגייס" עוד הומוסקסואל ל"מחנה ההומוסקסואלים". הוא פועל מתוך ידע שהצטבר הן במחקר והן בפרקטיקה על כך שכל ניסיון לשנות את נטיותיו המיניות של המטופל ההומוסקסואל לא רק שנידון לכישלון אלא בסופו של דבר, פוגע בדימוי העצמי של המטופל וגורם לו הפרעה נפשית, בעיקר דיכאון. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין www.zarut.com/shrink-friendly

20/07/2005 | 08:57 | מאת: השואל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים