זוגיות מדהימה שמטרידה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/11/2016 | 18:36 | מאת: יניב

שלום, הנני בן 28 ולפני כחודש התחלתי זוגיות מדהימה עם בן 24. זו הזוגיות השלישית בחיי. בן הזוג שלי מדהים, בעיניי הוא כמעט מושלם הן חיצונית והן פנימית, הוא כל כך מרגש אותי ונתפס כמאוד איכותי בעיניי. מרוב כך שאני תופס אותו בצורה כל כך חיובית ומרגיש שלגמרי "זכיתי", אני לפעמים חש בשל כך דאגה ו/או עצבות, כפחד מההווה ומהעתיד. הדבר מתרחש בעיקר כשאנחנו חוזרים לשגרה אחרי סופ"ש שאותו העברנו יחד, ואז כשאני בביתי לבד או בעבודה לבד אני פשוט בוכה המון. אני בעיקר חושש מכך שאני תופס אותו בצורה כל כך עילאית (כשאני איתו כמובן לא מראה זאת) וכן גם חושש ממה שיקרה לי באם מסיבה כלשהי ניפרד (חושש שאקרוס נפשית אם זה חלילה יקרה). אני מבין שזהו ליקוי נפשי שאינו חמור במיוחד, השאלה שלי באיזה שיטות לדעתך הכי כדאי לטפל בעניין זה? האם אפשרי שהמענה יהיה תרופתי? ואם כן - פסיכיאטר וציפרלקס צפויים להיות המענה? אשמח למיקוד ככל הניתן כדי שאדע לאן לפנות ישירות. תודה רבה מראש

שלום יניב, אפתח בהתנצלות על העיכוב הממושך בתגובה כתוצאה מתקלה ממושכת במערכת הפורומים של האתר. בדרך כלל אני תומך נלהב, הרבה יותר מעמיתיי למקצוע, בשילוב בין טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי, אך במקרה המסוים שלך הייתי ממתין קצת עם הטיפול התרופתי כדי לנצל את המצוקה שאתר מתאר לטיפול "שורש". דווקא הקלה עלולה, לדעתי, לגרום במקרה המסוים שלך, להפחית את המוטיבציה שלך. נשמע שאתה סובל מדימוי עצמי נמוך מאוד ועל רקע זה "ממליך" עליך את בן זוגך, דבר שעלול לפעול כנבואה המגשימה את עצמה ולגרום לכך שעם הזמן הוא אכן יסתכל עליך מלמעלה למטה ו/או יתפוס אותך כמובן מאליך, גם אם אינו נוהג כך כעת. מוקד הטיפול צריך להיות העלאת הדימוי העצמי שלך, כך שתפנים מבחינה רגשית ולא רק רציונלית שבן זוגך אינו עושה לך טובה בכך שהוא בקשר אתך, אלא בחר בך בגלל מי שאתה. הקושי להיות לבד בהחלט מעיד על דיכאון ואם אין ברירה ניתן להיעזר גם בטיפול תרופתי, אך חשוב לא להסתפק בהקלה סימפטומטית ולאפשר לך להיות חבר יותר טוב של עצמך, ולא רק של בן זוגך, כך שתגיע לקשר מעמדה שוויונית יותר כאדם עצמאי שיכול להיות לבד, אך מעדיף להיות בזוגיות מתוך בחירה חופשית. אגב, בנוסף לטיפול כדאי לחשוב על דרכים נוספות להעלאת הדימוי העצמי. למשל, הוכח שכל למידה באשר היא תורמת לדימוי העצמי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים