היזק עצמי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/04/2014 | 17:41 | מאת: דן

שלום רב, בן 43 גיי בארון, עשיתי ילד לידידה סטרייטית כבן הזוג שלה(היא יודעת)יש לי הפרעה ( בנוסף לקשב וריכוז )מאד חמורה שלעיתים אף הייתי בסכנת חיים והיא לנסות לקיים יחסים עם סטרייטים בעיקר מראה ערס ,ערבים וכו. החשק למצוא יזיז הינו על בסיס יומי!! העניין פוגע קשות בעבודתי כי רק סקס בראש. כרגע שיש לי בן חמוד מאד מפחיד אותי שכל הפעמים שכמעט נפגעתי יסתיימו בפגיעה חמורה והילד יהיה ללא אב. ממש רוצה לדכא את היצר המיני שלי אפילו כליל . למי אתה ממליץ לפנות תודה

שלום דן, הדאגה שלך לבנך מעוררת הערכה רבה וגם היכולת שלך להביא ילד לעולם למרות מערבולת היצרים שאתה מתאר. פירושו של דבר, שבנושאים מסוימים אתה מסוגל להשליט את ההיגיון ויצר ההישרדות על יצר ההרס העצמי. השאלה שאתה שואל היא כבדת משקל ואינה מהווה שאלה טכנית בלבד. הייתי מפריד כאן בין היצר המיני כשלעצמו ובין המרכיב של נטילת סיכון שאמנם כרוך אצלך ביצר המיני, אך אין זו "גזירה משמיים" ששני היצרים יהיו כרוכים זה בזה. כלל לא ברור שה"סירוס" שאתה מבקש הוא הפתרון לבעייתך. הייתי רואה את הפתרון יותר בטיפול פסיכולוגי שילמד אותך להתפשר עם סיפוק היצר המיני בצורה שעלולה לסכן אותך. יש, למשל, פדופילים שאכן נמשכים לנערים, אך במסגרת הפשרות שאדם צריך לעשות עם המציאות מוצאים לעצמם בחורים בגירים הנראים צעירים מאוד לגילם. יש בהחלט בחורים וגברים ממוצא מזרחי, כהים ובעלי חזות קשוחה שאינם מסוכנים. את השאר אתה יכול להשלים בפנטזיה כשאתה איתם וכשאתה לא נמצא איתם. אתה גם מתאר הפרעות קשב וריכוז, שהולכות יד ביד עם אימפולסיביות. ייתכן מאוד שטיפול תרופתי בהפרעת הקשב וההיפר-אקטיביות תמתן גם את היצר. יש גם תרופות נוגדות דיכאון שתופעות הלוואי הלא רצוי שלהם היא הפחתת החשק המיני, תופעת לוואי שבמקרה שלך עשויה להיות מבורכת. לא הייתי רץ ל"סירוס" כימי לפני שמוצו האפשרויות הסבירות יותר ומן הראוי שתתייעץ באופן גלוי הן עם פסיכולוג והן עם פסיכיאטר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים