הסבר פסיכולוגי לבי סקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/03/2014 | 20:09 | מאת: מסתקרן

שלום דר כפי כשאני מבין כיום ניתן להסביר הומו סקסואליות עי שילוב של תהליכים גנטיים ופסיכולוגים בתחילת תקופת החיים. יש רוב מאוד מוחלט וסיפורים נורא דומים של הומוסקסואליים על יחסיהם עם ההורים בגיל מאוד צעיר. נורא מעניין אותי לדעת מה ההסבר הפסיכולוגי לבי סקסואליות בעצם! ישנה דעה רווחת שזו בעצם התכחשות. ישנם פסיכולוגים אשר טוענים בעצמם שזו התכחשות ולא מצב קיים או שזה מגיע רק מצד הקהל סביבינו, האנשים הלא מקצועיים...? תודה מרכש

שלום מסתקרן, לא נתקלתי באנשי מקצוע הטוענים שביסקסואליות היא הכחשה של הומוסקסואליות. הטענה מושמעת ע"י הומוסקסואלים אקטיביסטיים קיצוניים (בעבר יותר מאשר כיום) שהם למעשה "בי-פובים", כלומר, פוחדים מביסקסואלים וקשה להם להכיל את הפנים הרבות של המיניות. ההסבר הסביבתי לביסקסואליות הוא אותו הסבר כמו להומוסקסואליות, אם כי בצורה מרוככת יותר, דהינו, במקרה של גברים יהיה מדובר לרוב על שילוב של קשר הדוק של הבן עם אם שתלטנית אך דמות האב תהווה מודל הזדהותי תקין יותר, בממוצע, מאשר אבות של הומוסקסואלים. אין לכך אישור "מדעי", החומרים שנאספים בעניינים אלה הם בעיקר קליניים (כלומר, דרך סיפורי חיים של מטופלים), יש לבדוק כל מקרה לגופו וכמובן, לא לשכוח שקיימים גם הסברים ביולוגיים (להומוסקסואליות, לא ספציפית לביסקסואליות). לקריאה נוספת: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

21/03/2014 | 09:34 | מאת: יורם

אפילו בתורה האדם נראשןן היה אנדרוגינוס! ההפרדה היתה אחר כך לדעתי כל בני האדם נולדו דו מיניים

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים