אובססיה לגבי זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/06/2013 | 20:01 | מאת: ג'קי

פעם מזמן באופן אקראי מיששתי את פי הטבעת עם אצבע. והרגשתי הנאה. ומאז אני מרגיש דחף להחדיר משהו. ברוב הזמן זה נעלם ולא מטריד אותי. בתקופות של לחץ או דיכאון שוב מטריד. בשלב מאוחר יותר פינטזתי אפילו שחודר איבר גברי וגורם לגירוי והנאה בפי הטבעת, אין לי משיכה לגברים. הכל בפנטזיות. בפנטזיה אני רואה רק את איבר המין לא את הגבר. אני לא לא מעוניין ביחסים עם גברים. מאז ותמיד הייתה ויש לי משיכה מינית ורגשית לנשים. אני מקיים יחסי מין עם נשים. יחסי מין מהנים וטובים. אני נשוי ויש לי ילדים ומשיכה חזקה רגשית ומינית לאשתי. לפני שהייתי נשוי קיימתי יחסים רגשיים ומיניים עם נשים. הגירוי בפי הטבעת אובססבי ומטריד אותי מאוד. גורם לי לבעיה עם הזהות המינית שלי. מחשבות שאולי זו נטיה הומוסקסואליות? יש לי הרגשה שאני יותר מנסה כל הזמן לבחון את עצמי אם אני מתגרה ונמשך לגברים. ככל שאני חושב ומפנטז זה מתגבר יותר ומכניס אותי לדיכאון והדיכאון מגביר את האובססיה. הבעיה שבזמן שזה קורה לי כל המחשבה מתרכזת שם ומפריע לי ביחסי מין גורם להרגשה שאיבר המין שלי מת.

שלום ג'קי, משיכה מינית מתרחשת, בין היתר, בפנטזיה. אתה מתאר עוררות מינית כתוצאה ממחשבה על איבר מין גברי ועל חדירתו אליך, אלא שמשיכה זו אינה מתקבלת על דעתך וגורמת לך דכדוך. במקביל, אתה מתאר משיכה מינית ורגשית לנשים, שאותה כן מימשת. כאשר שתי המשיכות קיימות, אנחנו מכנים מצב זה "ביסקסואליות": http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 החוקר אלפרד קינסי יצר רצף בן 7 דרגות הנע מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת כשבאמצע 5 דרגות של ביסקסואליות. אף פעם אדם לא נמצא בדיוק באמצע הרצף ואף פעם עצמת המשיכה לגברים אינה זהה לעצמת המשיכה לנשים. במקרה שלך, אתה מתאר משיכה חד-משמעית וכוללנית הרבה יותר לנשים מאשר לגברים, אשר כרגע אתה נמשך רק לאיבר המין שלהם. יתר על כן, המשיכה לנשים היא זו המקובלת עליך וניכר שהמשיכה לגברים, למרות שהיא מוגבלת וממוקדת מאוד, מפריעה לך ואתה אף מכנה אותה "אובססיה". טבעה של אובססיה הוא שככל שנלחמים בה יותר, היא תוקפת בעצמה רבה יותר, כפי שכה היטבת לתאר. לכן, אני רק יכול להמליץ לך להשלים עם האובססיה, לא להילחם בה ואם אינך רוצה, גם לא לממש אותה ולדעת שאי-שם במקביל למשיכתך החד משמעית לנשים, קיים גם אי קטן של משיכה לגברים. אם לא תצליח לעשות זאת בכוחות עצמך, פנה לטיפול כדי להתגבר על הפחד מהומוסקסואליות (התגברות זו אינה חייבת להתבטא במימוש ההומוסקסואליות שלך). מה שברור הוא שככל שתילחם בהומוסקסואליות ותפחד ממנה, כן היא "תתקוף" אותך ממקומות לא צפויים לכאורה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

17/06/2013 | 22:04 | מאת: ג'קי

אני לא יודע אם זו עוררות מינית.זה לא גורם לי לזיקפה. אלא רק גירוי בפי הטבעת. זו עוררות מינית? ידוע שאיזור פי הטבעת הוא איזור מיני וגורם לגירוי והנאה גם לנשים וגם לגברים.ויכול להביא גם נשים וגברים לאורגזמה. ולא נחשב לביסקסואליות. אצלי זה מפריע בגלל ההתרכזות המוגזמת באיזור הזה. והמחשבות הטורדניות על איבר המין אני מנסה לבדוק כל הזמן אם יש לי משיכה לגברים. זה לא עניין שמפחיד אותי אלא מטריד אותי. היות ומעולם לא ראיתי בגברים אובייקט מיני. מאז גיל הבגרות ועד היום אפילו אם הייתי מאונן תמיד חשבתי ופינטזטי על אשה. הבעיה שלי זה לא להשלים אם אני כזה או אחר. מטריד אותי ההתמקדות על האיזור הזה והמבחנים שאני עושה כל הזמן.

שלום ג'קי, עוררות מינית אינה מתבטאת אך ורק בזיקפה. אזור פי הטבעת הוא אכן אזור ארוגני עם עצבוב גבוה ופוטנציאל להנאה גם עבור גברים סטרייטים. הפנטזיות שלך על איבר מין גברי שחודר אליך היא זו שגורמת מחשבות בכיוון ההומוסקסואלי. קיימת אכן "אבחנה" (לא רשמית) של הפרעה כפייתית טורדנית (OCD) שתכניה הם חששות המופיעים אצל גברים סטרייטים "לחלוטין" שמא הם הומוסקסואלים. מניסיוני המקצועי, החששות הללו הם בעלי גוון שונה במקצת, אך יש לבדוק כל מקרה לגופו. בכל מקרה, ברור שהנושא מטריד אותך מאוד ונושא ממדים של אובססיה. בריאיון דיאגנוסטי אפשר לקבוע האם מדובר בחלק מהפרעה כפייתית כוללת יותר ובמידה וכן, לטפל בה בתור שכזו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים