את האמת גם אני כועסת מאוד על הוועדה של תל השומר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/04/2013 | 11:14 | מאת: טלי

מה אני יכולה כבר להגיד אני מאוד עצובה וכועסת אין לי פשוט מילים עברתי דרך לא פשוטה וארוכה של תהליך של 6 שנים מגיל 21 שזה התחיל בלקיחת הורומנים ניתוחים פלסטיים וכו' הגעתי לתל השומר בתקווה שהם יעזרו לי להיות מי שאני בתקווה שאני יאכל לחיות את חיי בתור מי שאני עברתי את כול הרופאים שנתנו חוות דעת חד משמעית שאין מניעה לנתח אותי ואני צריכה ואמורה לעבור ניתוח לשינוי מין ובסוף הוועדה שהייתי שמה ב-17.4.2013 אומרים לי שאני מאושרת לניתוח התחתון מאושרת עברתי את הוועדה ואני אקבל את המיכתב אבל אין מנתח ולא יהיה מנתח בתל השומר שיעשה ניתוחים לשינוי מין בשנה וחצי הקרובות ואני שואלת איפה בידיוק הוועדה שאמרו לדאוג לאנשים כמונו? העיקר להגיד לי תעברי את כול הרופאים סבבה בסדר עברתי להיפגש עם דליה גלבוע לשיחות ניפגשתי פגישה אחת לא פיספסתי אפילו בכיתי לה כבר ואמרתי לה שאין לי כבר כוח לחכות כול כך הרבה זמן שאני סובלת מיזה שאני לא עוברת את הניתוח התחתון ובסוף יצא שהוועדה פשוט השאירה אותי תלויה באף אחד ובשום דבר פשוט באוויר וזה לא רק אותי זה עוד הרבה בנות שמה שגם עברו את הוועדה זה בישבילי פשוט טראומה טראומה שאני אשאר לא מנותחת להקשות עליי לחיות בתור אישה להקשות עליי להיות מי שאני רוצה אים כול הכבוד דליה גלבוע את ממש אישה נחמדה והיה לי מאוד כיף להיפגש איתך לשיחות אבל מעברלכול השיחות הנחמדות שהיו לי איתך מאוד מאוד היתאכזבתי על הוועדה שלכם לא משאירים אנשים טראנסג'נדרים כמונו ככה סתם באוויר ואומרים להם תשמעו עברתם את הוועדה אבל אין מנתח מזה עוזר לנו בידיוק אים עברנו את הוועדה ואין מנתח? הרי אנחנו היינו בוועדה הזאות כדי שבסופו של דבר נעבור ניתוח לשינוי המין אצלכם בבית החולים הוכחנו את עצמינו שאנחנו לפחות עברתי את הוועדה הזאות בהצלחה רבה מכול הבחינות כולל הרופאים שניפגשתי איתם במהלך כול זמן האיבחון שלי פשוט זילזול וחוס ר איכפתיות בקהילה שלנו ואים היה לכם איכפת מהקהילה שלנו אז הייתם כבר דואגים למחליף של קפלן והייתם מסדירים תעיניין של המנתח ביגלל חוסר האחריות והאיכפתיות שלכם קהילה שלמה כולל אני סובלים עכשיו ואני בטוחה שאתם לא מביניםאת הסבל שלנו כי אתם לא במקומינו ולא עברתם את כול הדרך הארוכה והקשה הזאות שאני והאחרות עברו כדי להגיע לרגע הזה להיות מנותחות

28/04/2013 | 09:59 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך טלי, תיארת היטב את המצב העגום שנוצר עתה בקשר לניתוחים בארץ. אכן, זו עובדה שכיום, מאז יולי האחרון, אין מנתח בתחום שינוי המין במרכז הרפואי ע"ש שיבא. אנשים שאושר להם הניתוח בתקופה האחרונה, סובלים מכך במיוחד מכיוון שהציפייה שלהם היתה מאד שונה מן החסר שנוצר במציאות.זה בלי ספק מאד מאכזב ומעלה הרבה כעס. כל מי שדורש בטובתם של האנשים היקרים הללו, שזקוקים לעזרה בהיותם טרנסג'נדרים/טרנס-סקסואלים, מאחל להם, כי בקרוב יימצא פתרון למצב שאליו נקלעו ואף, כי הכעס או האכזבה לא ירפו את רוחם ולא יגרמו להם למצב שבו הם מאבדים תקווה ומפסיקים לחוות את אותו אושר שאליו הגיעו כאשר מצאו את הדרך לחיות את חייהם בדרך ההולמת את תחושת זהותם המיניח. כמי שמכירה עשרות רבות של אנשים טובים אלה וחווה עימם את סבלם טרם מצאו את הדרך לחיות כפי שהם באמת חשים עם עצמם, רואה אני גם אצלם, בתהליך שלקראת השינוי, הרבה אושר ותחושת שלמות המלווה בשלווה פנימית. אל לו לאדם לאבד השג נפלא זה, גם אם חל עיכוב בביצוע הניתוח. אל יאוש, הדבר בסופו של דבר יתממש ויושג ובלבד שהאדם דבק במטרתו מתוך האמת הפנימית שלו. אדם כזה, יש לקוות עבורו, יוכל להמשיך בחייו, בעיסוקיו ובקשריו עם החברה והסביבה הקרובה, מבלי להיכנס למרה שחורה ואיבוד התקווה להגיע לשלמות שלה הוא מצפה. אני מאחלת לך טלי, מעומק לבי, שגם לך זה יקרה. בסופו של דבר תגיעי למטרתך וולתחושת השלמות הפנימית, שלה את כה מצפה. בברכה חמה, ד"ר דליה גלבוע

28/04/2013 | 14:53 | מאת: טלי

כמו שאומרים לאחרות היתמזל מזלן והיתנתחו בתקפו שקפלן עוד היה שמה וניתח ולי המזל לא היתמזל לי ולעוד בנות אחרות למרות שאני עברתי את הוועדה בהצלחה ואושרתי לניתוח התחתון זה מאוד משמח אותי וגם ידעתי שאני יעבור את הוועדה הזאות בהצלחה כי אי אפשר היה שלא זה היה ברור גם לי אני חושבת שהייתם צריכים בכול מקרה לדאוג למחליף של קפלן בכול מחיר עוד ליפני שהוא עזב את תל השומר ולא להביא את ד"ר וינקלר עם כול הכבוד לו הוא לא עושה ניתוחים לשינוי מין אז אני לא כול מבינה מה הטעם להביא אותו כמחליף של קפלן אבל שיהיה זה אתם מחליטים ולא אני דליה גלבוע את זוכרת אותי נכון בתחילת המיפגש ה1 ה1 שרק היה לנו כמה בכיתי וכמה רציתי כבר לעבור את הוועדה ואת יודעת כמה אני סבלתי וסובלת מהמצב הזה שאני כרגע בנתיים לא יכולה לעבור ניתוח לשינוי מין ביגלל שאין מנתח בתל השומר זה אומנם יעכב אותי קצת אבל אני מקווה ומאוד רוצה לפחות להיתנחם בזה שהקופת חולים שלי תממן לי את הניתוח הזה בתאילנד כי אני יודעת שזה אפשרי מבחינת חוק מבחינת אלו שעברו את הוועדה בתל השומר אז אני באמת מקווה כבר לעבור את השלב האחרון והסופי הזה של כדי שאני יאכל לחיות את חיי בשלמות בזוגיות בהרמוניה ובשלוות נפש כי המצב הנוחכי עכשיו מאוד מעציב אותי וממש לא גורם לי לשלוות נפש

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים