טיפול פסיכוטרפי מול קאוצ'ינג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/03/2013 | 20:55 | מאת: Janiv

שלום, במידה ואני אדם בגדר הנורמות, אורח חיי סביר, ואין ליקוי חריג במיוחד, וכל שברצוני הוא לשיפור ולקידום חיי ולהשגת יעדים... האם במצב כזה יתכן שבחירה בקאוצ'ינג תיהיה לא פחות טובה מאשר בחירה בטיפול פסיכוטרפי?

שלום Janiv, התכנים שקואוצ'רים עוסקים בהם, גם כשמדובר בהשגת יעדים ספציפיים וכד', דומים מאוד לתכנים שפסיכותראפיסטים מוסמכים עוסקים בהם, אלא שהכשרתם והשכלתם של הקואצ'רים אפסיות (אלא אם כן מדובר באנשי מקצוע מוסמכים שעברו גם הכשרה לקואוצ'ינג). ישנם כיום טיפולים התנהגותיים-קוגניטיביים קצרי מועד (לא יותר מ-12 פגישות) וממוקדי מטרה הניתנים ע"י מטפלים מוסמכים שעברו את כל מסלול ההכשרה של פסיכיאטריה או פסיכולוגיה קלינית או עבודה סוציאלית קלינית ולאחר מכן התמחו בטיפול התנהגותי-קוניטיבי. הייתי מעדיף זאת לאין ערוך על פני קואצ'ר שלמד שנה אחת באיזו סדנא. להלן קישור לאלפון המטפלים ההתנהגותיים-קוניטיביים המוסמכים: http://www.itacbt.co.il/74049/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D חלקם עובד עם קופות החולים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים