זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/08/2012 | 22:41 | מאת: אמא

הילד שלי בן 20 ולא בטוח לגבי הזהות המינית שלו. חושב שהוא הומו, לא בטוח בזה אבל גם מפחד לדעת את התשובה. רוב הזמן נמצא במצב רוח ירוד, בדיכאון. האם פסיכולוג באמת יכול לכוון אותו, לעזור לו להחליט. ואם כן, אז איך מוצאים מישהו מתאים לכך? תודה.

שלום רב, נדיר מאוד שבחור (למרות שאת קוראת לו "ילד") בגיל 20 יחשוב שהוא הומו כאשר הוא לא באמת הומו, כלומר, נמשך לבחורות ולא נמשך לבחורים. אמנם יש הפרעה נדירה כזו, הנקראת Homosexual Obssesive Compulsive Disorder, כלומר הפרעה כפייתית, המופיעה אצל בחורים שהם סטרייטים לגמרי, נמשכים אך ורק לנשים ויש להם אובססיה שמטרידה אותם שמא הם נמשכים לגברים, למרות משיכתם החד-משמעית לנשים. כדי לשלול הפרעה כזו יש צורך בבדיקה פנים אל פנים, כמובן. המקרה היותר סביר שבנך הוא הומוסקסואל אשר בגלל הסטיגמה החברתית שעדיין נלווית לתופעה, ואולי גם מחשש לאכזב אותך או את שני הוריו, הוא נמצא בדיכאון. במילים אחרות, אף אחד לא ממש "בוחר" להיות הומוסקסואל (כמו שאף אחד לא "בוחר" להיות סטרייט) והגילוי עצמו כרוך בתקופת הסתגלות, אשר מרכיב חשוב בה מהווה הקבלה והתמיכה ההוריות של הילד, בלי כל קשר לנטייתו המינית. חשוב מאוד שאכן תקבלו את הילד כמו שהוא ותבהירו לו את זה חזור והבהר. לשאלתך - פסיכולוגים אמורים ללוות תהליכים כאלה, אם כי לא תמיד הם עצמם מבחינים בין הומוסקסואליות "אמיתית" ובין הפרעה כפייתית הומוסקסואלית, המופיעה לעתים רחוקות אצל סטרייטים החוששים, ללא כל סיבה, שהם בעצם הומואים. תפקידו של הפסיכולוג הוא לבדוק יחד עם המטופל את עולם הפנטזיות שלו, שאינו תלוי במגבלות המציאות (למשל, בעובדה שמקובל ונורמטיבי יותר להיות סטרייט) ולראות מה קורה בו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים