תהיות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/08/2012 | 22:57 | מאת: הטועה התוהה

מוזר, במבט לאחור אני מוצא עצמי בגיל צעיר מתבונן בהשתאות בכל הבלחה של מיניות גברית מוחצנת אבל נראה שהמון זמן לקח להבנה שלי להפשיר מהקפאון שלה. תמיד היי מודע, מוחצן ופרובקטיבי- אבל רק סביב השמונה-עשרה הבנתי. למה כל כך מאוחר? וכמעט שלוש שנים אחרי... מצד אחד אני נגעל מכל ההטרו-נורמטיביות שמנסים לכונן מתוך הקהילה,מכל אותם תגיות "גבר" שהן בעיני רק פיקציה ומוסכמה. אבל מהצד השני, אני מוצא עצמי נמשך בעיקר לסטרייטים או להומואים שכמעט נושקים להגדרה הזו. אני מצוייד בטונות של מניירות נשיות כביכול, ולא מוצא אותן מושכות בעליל. אין פה שום צורה של שנאה עצמית, או הומופוביה מוטמעת- כי אני מתחזק בחן אישיות מוחצנת ושלמה. זה פשוט שאני לא מוצא את המונח "הומוסקסואליות" מספק בהגדרה של מיניות. הרי, יש כל כך הרבה גוונים של משיכה לזכרים. מה שמרגיז אותי היא השאלה למה הליבידו שלי לא נמשך לאחד כמוני, למה לא הייתי רוצה לשכב עם מישהו שעשוי בצלמי? זה כבר זמן רב שאני מהרהר במונח הרופף "מזוכיזם נשי" ובתאוריו שאני מוצא משיקים לי ממש. כל החזרה לעמדה ילדותית פסיבית, מסירת המושכות הזו מושכת אותי ממש ואני תר בלא הצלחה אחרי רוכב מיומן מספיק בדרסאז' שיוכל לשלוט בנפש הדוהרת הזו. והפאלוס שלי הרי תפקידו היחיד הוא לסיים את העניין. אין לי עניין בלחדור, בלהמצץ או בכל עמדה אקטיבית כלשהי. פסיכולוגית, זה לא הופך אותי לנקבה-שקר-כלשהו? אבל אני בטוח שאני לא רוצה לחתוך אותו, אפשר לנעול עקבים ולגרוב גרביונים גם על רגליים מעט שעירות, לא? ראוי לציין שאני מנוכר ממש לקבוצת השווים שלי כביכול, ולא נוחל הצלחה מזהירה על אף היותי נאה ( מילה צנועה מספיק ). נהנה מביריות אבל מתקרר ממחשבה על פרטנר בכאלה, אני תוהה על האי-שוויוניות הזו שהמשיכה שלי מכוננת. הכל מבולבל, סתם תהיות.

שלום לטועה התוהה, פנייתך מרשימה מאוד מבחינת רמת המודעות העצמית הגבוהה מאוד כמעט לכל ניואנס וניואנס. משיכתם של הומואים לגברים סטרייטים (וסטרייט אקטינג), כפי שאתה מתאר, היא תופעה שכיחה מאוד: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=640 אני מודע לקולות הנשמעים בקהילה ההומו-לסבית כאילו הדבר מעיד על הומופוביה מופנמת, אך כפי שתלמד מהמקורות המובאים בהרצאה הנ"ל, אתה רחוק מלהיות היחיד. ומנגד - מעטים ההומואים הנראים ומתנהגים כפי שאתה מעיד על עצמך, הנמשכים לאותם טיפוסים. אין בכך מרכיב טראנסג'נדרי הואיל ואינך מרגיש שנולדת לגוף הלא נכון, אך כגבר הומוסקסואל (ולא משנה איך אתה נראה ומה גינוניך) אתה נמשך לסטיריאוטיפ הגברי המסורתי. ייתכן שאם וכאשר תעמוד בפני בחירת בן זוג לחיים, תעשה פשרות גם במובן הזה, כפי שנדרש מהמציאות בתחום זה כמו בתחומים רבים נוספים, שכן המציאות אינה "תפורה" במאת האחוזים לפנטזיות שלנו, אך זה הכיוון, הוא שכיח ביותר ואני מאחל לך שברוח הפנייה האינטליגנטית ששלחת, תחיה חיים שלמים ככל האפשר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

21/08/2012 | 11:36 | מאת: טועה תוהה

זה היה מהיר . וללא ספק, "הפשרה" זה משהו שהעולם ילמד אותי עליו. (: תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים