הפרעה בזהות המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/06/2012 | 01:19 | מאת: גילעד

קראתי בעניין רב את תשובתך ואני מצוטט משם: "ישנן בנות שמגיל מאד צעיר חשות שגופן אינו הולם את המיניות "האמיתית" שלהן. הדבר מחריף עם השינויים המתעוררים בתחילת תקופת ההתבגרות, המדגישות יותר את המין הביולוגי, כך שקשה להתעלם מקיומו. אזי נעשים על ידי אותן בנות ניסיונות להסתרת הגוף הנשי ואף מאמצים לשוות לו מראה והופעה האופיניים לבנים. הדבר מלווה באימוץ עיסוקים ופעילויות ההולמות את המין השני, שכאמור הן חשות כשייכות לו. יותר מכך, הן חשות, שזהו המין הנכון והאמיתי שלהן וכל הקיים במציאות הגופנית שלהן הוא "טעות של הטבע" ותו לא. במקרים אלה מדובר בטרנסקסואל או טרנסג' דר. ואולם, כשמדובר בגיל 13 אנו רואים בכך "הפרעות בזהות המינית בתקופת הילדות".. כלומר אין מדובר עדיין בוודאות שבן (או לצורך ענייננו - בת) ה-13 אכן יהיה בבגרותו טרנסג'נדר או טרנסקסואל. מחקרי מעקב הראו שבין שליש לשני שלישים מהילדים שסבלו מן ההפרעה האמורה, הפגינו נטיות הומוסקסואליות בבגרותם וזה סביר להניח נכון פחות או יותר גם לגבי לסביות. רק מעטים מפגינים רנסקסואליזם בבגרותם" מצב דומה אפשר לראות במתואר בסירטון הזה שאני מוסיף: http://www.youtube.com/watch?v=1xht0hw3nMA&feature=related השאלה שלי מה בעצם קורה לשליש עד שני שלישים שלא עשו שינוי מין, למה הם הפכו להומואים ולא לטראנסג'נדרים או טראנסקסואלים?

05/06/2012 | 19:26 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב גילעד, תודה רבה על כתובת הסרט שמסרת לי, העוסק בתאומים זהים אשר זהותם המינית שונה כבר מגיל מוקדם. אגב, גם בישראל קיימים מקרים כאלה. שאלתך מאד טובה, אך אין זה פשוט לענות עליה בהתייחס לשאלת הסיבתיות או הגורמים לתופעה.בזה אגב, גם עוסק הסרט וגם בו אין תשובה ברורה אלא רק מספר השערות. מה שכן ברור היא העובדה, שיש הבדל רב בין טרנסקסואלים או טרנסג'נדרים לבין הומוסקסואלים או לסביות. ההומוסקסואל יודע שהינו גבר ונמשך לגברים ובוודאי שאינו מוכן לוותר על אבר מינו ומיניותו הגברית. הטרנסג'נדר סבור שהוא אישה הלכוד בגוף של גבר וחולם על איבוד אבר מינו והפיכתו הפיסית –ממשית לאישה. ברור גם, שמועד תחילת הדבר והאינטנסיביות שלו יכולים להצביע מראש, דהיינו מגיל צעיר – יחסית, על הכיוון שבו יתפתחו הדברים בהמשך.. נראה, כי למדע עוד דרך ארוכה לעבור בהבנת המיניות וההתפתחות המינית האנושית. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

08/06/2012 | 12:44 | מאת: גילעד

חשבתי שאולי פשוט הם נכנעו למצב התרגלו הסתגלו ומצד שני פחדו לנתח או כל התערבות , או שלא מצאו טעם להיות טראנס ואז הרוחות נושבות ככה שהם בוחרים להיות הומואים ולא טראנס. יש הומואים שהם די נשים, במיטה הם הפסיבים בלבד ויש גם כאלה שהם נשיים. ובכול זאת הם בחרו להמשיך כך וכנראה שלמי שזה מציק יותר ומוצא כוחות עושה שינויים

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים