שאלה כללית- מה דעתך/כם

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/02/2012 | 23:34 | מאת: אופק

ד"ר גידי היקר,שלום לך ולחברי הפורום. הרגשתי צורך לשתף ברמה הרגשית- מדוע עולם הגייז כ"כ סלקטיבי ודי קשה לחבור בו לזוגיות?.. מתוך ניסיונך אולי אקבל פרספקטיבה נוספת.. אני בן 30 וקצת היו לי בעבר מערכות יחסים קצרות של כמה חודשים כל אחת ואני תוהה לעצמי מהי התכלית ולאן מועדות פניי בהמשך.. סה"כ אני איש שיחה משכיל ונעים, ונראה גם טוב ואסטתי משתדל להתאמן ולשמור על הבריאות. כשאני במועדון אני די מרגיש עוף מוזר ולא שייך... מתקשה בכלל לתקשר שם עם האנשים ודי נחבא אל הכלים..ההכרויות שהובילו לקשר היו רק דרך הנט בעבר כשהייתי קצת יותר צעיר. אני די מקנא במערכות סטרייטיות ומרגיש די מופסד מאי מימוש זוגי על כל המשתמע מכך.. והזמן נראה כחולף מהר ואולי זה לא לטובתי? אני טיפוס אופטימי ולא ממורמר אלא תוהה לעצמי מה הלאה ולמה אני לא זוכה לזוגיות פשוטה של קבלה ונתינה תודה על הקריאה

11/02/2012 | 15:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

אופק היקר, החלוקה הקוטבית לסטיירטים שמאושרים בזוגיות שלהם ולהומואים שקשה להם למצוא זוגיות היא תוצאה של "עיוות אופטי" מסוים. ראשית, גם סטרייטים חווים פרידות קשות וכואבות ואחוז הגירושין של זוגות סטרייטים עולה בהתמדה ומגיע ליותר משליש מהזוגות הנישאים. מהצד השני של המתרס, מועדונים ומסיבות בעלי אופי מיני פרובוקטיבי אינם מתאימים לכל אחד, אולי אפילו לא לרוב. הואיל ואמצעים אלה זוכים לפומביות ויחסי ציבור, נוצר אותו "עיוות אופטי" כאילו כולם נמצאים שם וכאילו זו הדרך היחידה להכיר מועמדים לזוגיות. אתה כנראה נמנה על אלפי בחורים מופנמים (ונחמדים), אשר להם הרשת, כפי שציינת בעצמך, מתאימה הרבה יותר. גם בתוך אתרי ההכרויות ברשת יש לפעמים אווירה קשה של 'שוק בשר', אך באמצעות חיתוכים מתאימים במנוע החיפוש המשוכלל, תוכל להגיע ללא מעט בחורים שעל פניהם לפחות מתאימים למה שאתה מחפש (אתה יכול להגביל בגיל, להתייחס רק למי שמחפש קשר, או לפחות לא מחפש סטוץ, לכאלה שהצטלמו בביגוד מלא, אם אתה מרגיש מאוים בצורה כלשהי ע"י מיניות בוטה ועוד). כמובן, העבודה עדיין תהייה קשה ומפרכת ואני מלא הערצה לתעצומות הנפש שיש לאנשים הנעים מדייט לדייט ולמעשה מ'אודישן' אחד למשנהו, אך חפש במקומות המתאימים לאופייך. אפשרות נוספת - גם בגיל 30 תוכל לפנות לתאי הסטודנטים של האוניברסיטאות השונות ולאפשר לאנשים ולך להכיר היבטים אחרים שלך ושלהם בלי להתבסס באופן בלעדי על המראה החיצוני. באזור הקישורים באתר שלי, שכתובתו מופיעה בחתימה, תוכל למצוא קישורים לקבוצות אלו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

12/02/2012 | 12:38 | מאת: בעילום שם

אם אתה בוחר לנסות לחיות בזוגיות עם גבר אתה צריך ללכת למקום שהומואים נפגשים לאור היום- ולא במעודון לילה או באתר אטרף. מפעם לפעם. . . . אנשים מתאהבים זה בזה. וזה אולי יחזיק לך את הקשר, כמו אצל לסביות למשל, אני די בטוח שהן פחות מעוררות מינית כמו גברים (עניין ביולוגי). ואז הן נותנות יותר מקום דומיננטי ללב. יש בעיה שהזוגיות נשענת על שני גברים זה לא כמו אישה וגבר ששוכבים לילה אחד ולמחרת היא בהריון ואחרי 9 חודשים עם בטן גדולה היא יולדת להם. כאן זה יותר מתקשה להיות רציני ו"אקסטוציני" .

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים