שאלה אחת מטרידה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/01/2012 | 15:55 | מאת: ק

קודם כל תודה מראש על תשובתך. אני נמשך לבנות באופן וודאי בלי שום ספק,אך יש לי נטייה לבחון גם מראה של בנים [אם הזמן התחילו השאלות האם אני דו\סטרייט] אך כשאני מנסה למשל לפנטז על גבר איתי במיטה זה לא עושה לי כלום ואני לא חש משיכה..אך למרות זאת אני עדיין "מפחד" שאני הומוסקסואל..[לאמא שלי תמיד היה את הפחד הזה..יכול להיות שזה נובע מזה?] אך שוב בחיים לא חוויתי זקפה ממישהו..פשוט אני נוטה לבחון..מה דעתך ?

04/01/2012 | 00:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ק', התשובה צריכה להיות מאוד אינדיבידואלית לאחר ריאיון אישי. באופן כללי, יש תופעה שנקראת Homosexual Obssessive Compulsive Disorder, שהיא הפרעה טורדנית (כפייתית) לכל דבר, אלא שהאובססיה הראשית, ולעיתים היחידה, בה היא חשש מתמיד (של גבר סטרייט) שמא אני הומוסקסואל, למרות היעדר כל משיכה מינית לגברים. היעדר זיקפה מגברים עדיין אינו שולל הומוסקסואליות או ביסקסואליות, משום שייתכן בהחלט שבגלל העכבות החברתיות אדם יימשך לבני מינו, אך החרדה הכרוכה בכך תמנע זיקפה. השאלה היא אם גבר חשוף-חזה (למשל, בבריכה או בחדר כושר) 'עושה לך את זה', כלומר, האם קיימת גרייה מינית, גם בהיעדר זיקפה. במידה שאכן מדובר בהפרעה כפייתית מהסוג שתיארתי, הטיפול צריך להיות כמו בכל הפרעה כפייתית, כלומר, טיפול פסיכולוגיה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית עם או בלי טיפול תרופתי ע"י תרופות המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין, לפחות בחודשים הראשונים לטיפול. זאת, רק כאשר בריאיון קליני נשללת האפשרות של משיכה מינית לגברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים