משהו חשוב להוסיף

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/06/2011 | 12:23 | מאת: אותה סטרייטית

החבר שלי עבר התעללות מינית בילדותו המוקדמת על ידי קרוב משפחה. זה מה שגרם לו לחוות את הבלבול הזה לתחושתו, הוא הלך עם זה עד הסוף וגילה כי מקור המשיכה שהייתה לו לגברים היה בתקיפה הזאת ובבלבול הזהות המינית שלו בגללה. הוא מסביר כך את המשיכה ואת היעלמותה. האם יש לך דרך לעזור לי להבין את זה יותר לעומק? להירגע ולהמין לו שפרק הגברים בחייו נגמר ושהמשיכה אכן הייתה תגובה פוסט טראומטית שטופלה (כמובן במקרה שלו אני לא מנסה ללעשות פה הכללה, רק להבין את המנגון של הנפגע המינית הגבר ולהסביר לעצמי את מה שקר ולמה זה נגמר)

21/06/2011 | 13:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סטרייטית, אינני זוכר את פנייתך הקודמת במלואה, אך מאוד לא סביר שמשיכה לגברים היא תגובה פוסט-טראומאטית. להפך. אם הייתה התנסות שלילית כזו עם גבר, הדעת נותנת שתיווצר רתיעה (aversion) ממגע עם גברים. למיטב התרשמותי, חברך רואה בך "חוף מבטחים", אך המשיכה לגברים עדיין קיימת. מאוד יכול להיות שבצידה קיימת גם משיכה לנשים,אך הוא רואה בך מפלט מפני משיכתו לגברים, שהיא בשום אופן לא דבר שחולף עם הזמן. כאמור, יכול להיות שבצוק העיתים הוא מאמין בעצמו לסיפורים שהוא מספר לך ויכול להיות שלו מניפולציות. על כל פנים, אני מציעה להתחייב לקשר זוגי, אך ורק אם את מוכנה לקבל אותו כביסקסואל, כלומר, לקבל את העובדה שהוא נמשך לגברים ולא ברור אם יממש משיכה זו או לא. גם עם גבר סטרייט לא תהייה לך כל ערבות לכך שהוא לא ישכב עם נשים אחרות תוך כדי חיי הנישואין שלכם, אך חשוב שתדעי למה את נכנסת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים