הומואים וספורט

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/05/2011 | 09:34 | מאת: איתן

האם זה נכון שבד"כ הומואים אינם מתעניינים/ נמשכים לספורט, משחקי ספורט, ספורט אתגרי וכד'? לאיזה תחומי ספורט נמשכים יותר הומואים אם בכלל ? האם יתכן מצב בו, תיאורטית , יתכן וקיים שחקן כדורגל מוכר מהארץ ומהעולם הוא הומו? האם היה מקרה כזה?

09/05/2011 | 10:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום איתן, מחקרים מצביעים על כך שבוגרים הומוסקסואלים אכן עסקו בילדותם ובבגרותם ביותר התנהגויות "נשיות" (למשל, משחקי בנות, התחפשות לנשים בפורים וכד') מאשר בוגרים הטרוסקסואלים. אין עדויות מחקריות, למיטב ידיעתי, על העיסוק בספורט. להפך: בעשורים האחרונים, גם בישראל, הומוסקסואלים רבים - אמנם בעיקר מתוך דאגה למראה החיצוני שלהם ובמיוחד לאידאל השרירי - מבלים בחדרי כושר, בריצות, בהליכות, בשחייה ובטריאטלון לא פחות ואולי יותר מהטרוסקסואלים. במקרה את ענף הכדורגל אני מכיר היטב ממחקר שערכתי יחד עם סטודנט כדורגלן שלי ואכן מדובר בענף ספורט מאצ'ואיסטי, לפחות בישראל, והכדורגלנים נתגלו כבעלי עמדות מסורתיות בנושא מעמד האישה, למשל, יותר מאשר עמיתיהם הכדורסלנים וקבוצת ביקורת של לא-ספורטאים. ייתכן שבענף זה נמצא יותר הומופובים, אך בהחלט אפשר שבענף זה יש גם הומוסקסואלים אשר בגלל ההומופוביה יוצאים פחות מן הארון. ההבדל, לדעתי, נעוץ יותר בנראות של התופעה מאשר בקיומה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים