סימנים להומוסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/04/2011 | 07:52 | מאת: חסוי

בוקר טוב,- כתבת בפורום זה שמחקרים ודיווחים רטרוספקטיבים של הומוסקסואלים בוגרים הצביעו על כך שבילדותם הם נטו בעיקר לגינונים נשיים, למשחקי בנות וכו. האם תוכל לומר, האם כולם מתפתחים להומואים הוא שיש עדיין בנים כאלה שמתפתחים להטרוסקסואלים? האם אפשר להצביע מבחינה אחוזית (בערך), כמה בנים עם גינונים של נשים והמשחקים במשחקי בנות ועוד שאר הסימנים שהצבעת עליהם- יתפתחו לבסוף להטרוסקסואלים בעתיד? שאלה נוספת, בנים בגיל הילדות שהם עדינים ומופנמים- קיים סיכוי שבעתיד עם התבגרותם הם הופכים לגבריים יותר? הכוונה היא האם מתחוללים שינויים בהתפתחות בנים והם הופכים בבגרותם גבריים יותר מאשר בילדותם? תודה

17/04/2011 | 09:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסוי, כל המחקרים שנערכו על הומוסקסואלים אינם מבוססים על מדגמים מייצגים. הומוסקסואלים הם מיעוט מסתתר מבחינה מחקרית ולא ניתן לדגום מהם מדגמים מייצגים (כמו למשל כאשר רוצים להשוות נשים לגברים ויש על כך רישום מדויק במרשם האוכלוסין). לכן תמיד קיים מקום להטיות רציניות במחקר. היום, בעידן האינטרנט, חלק מהמחקרים נערכים דרך האינטרנט ואז גם להומוסקסואלים שלא יצאו מהארון ואינם מבלים במקומות בילוי של הומוסקסואלים או נוטלים חלק בפעילות של אגודת ההומואים יש סיכוי להיכלל במדגם. מעבר לכך, במחקרים שתוארו לא היה מעקב אחר ילדים שגילו גינונים נשיים או שהיו עדינים ומופנמים, אלא נבדקו הומוסקסואלים והטרוסקסואלים בוגרים שנשאלו על עברם, כך שאין תשובה (בוודאי לא ברמה של התפלגות אחוזית) לשאלה אם יש ילדים עדינים ו"נשיים" שאינם הופכים להיות הומוסקסואלים, לפחות לא ברמה המחקרית השיטתית. לעומת זאת, ההטרוסקסואלים שהשתתפו במחקר כקבוצת ביקורת לא דיווחו כלל על התנהגות הפיכת מגדר בילדותם. הניבוי במקרה של מחקרים רטרוספקטיביים הוא מן ההווה לעבר, כלומר, מדיווחים של נבדקים בוגרים על עברם. ילדים עדינים ומופנמים בהחלט יכולים להפוך גבריים יותר וגם מאוחר יותר, בחורים הומוסקסואלים צעירים יכולים להפוך בגילים מבוגרים יותר לגבריים יותר. התפתחות האדם אינה מתרחשת רק על ציר המיניות אלא בתחומים שונים המשפיעים זה על זה. ניקח, למשל, "חנון" שבתור ילד ונער מסתגר עם המחשב, הלך ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה, עסק בשירותו הצבאי במחשבים, נקלט בהי-טק, הצליח שם, הפך ראש צוות, עשה תואר שני - הרי מתוקף עמדתו המקצועית הוא נדרש לסמכותיות לפחות בתחום המקצועי ואותה סמכותיות/גבריות עשויה להיות מועברת לתחומים אחרים. לגבי מופנמות - העניין קצת יותר מורכב משום שמדובר בתכונה מולדת ולכן אם אותו ילד-נער-בחור-גבר היה גם מופנם ייתכן שיסבול מחרדה חברתית, אך כיום יש סדנאות התנהגותיות יעילות מאוד להתמודדות עם חרדה חברתית שהפונים אליהם הם דווקא גברים מתחום ההייטק שנאלצים להתגבר על החרדה כדי לעשות פרזטנציות מקצועיות במקומות עבודתם ובכנסים. לסיכום, התפתחות האדם אינה לינארית, אלא רב-גורמית ורב-תחומים ובין הגורמים והתחומים יש השפעה הדדית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים