ילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/04/2011 | 10:32 | מאת: הורים מהצפון

שלום, בננו הבכור בן 8.5 ומאז ומתמיד התנהג ונמשך לתפקידי המגדר שלו, צעצועים, משחקים, בגדים, תחפושות צבעים וכו'- כול השייך לבנים משך אותו ולא נתקלנו בדבר חריג.הוא ילד מקובל על חבריו, משחק כדורגל, השתתף בעבר בחוג קראטה , ולא זכור לי כי בילדותו בעבר הוא התעסק עם דברי ומשחקי בנות. לפני כחצי שנה הוא זרק הערה כי זמר מסוים,שנחשב אליל בנות, הוא בחור יפה עם פנים יפות ושר שירים יפים שהוא אוהב. ובשבוע שעבר הוא העיר הערה בעת שצפה במשחק כדורגל כי "השחקן הזה הוא יפה ואם דודתו תתחתן איתו היא תרוויח - (גם שחקן טוב וגם יפה)" . אם אני מקשרת בין הדברים ומחברת זאת עם התנהגותו העדינה והרגישה האם יש בזה כדי להצביע על נטייתו המינית העתידית? לא שמתי לב למשל שהוא העיר "כמה הבחורה הזו יפה" כמו שהוא העיר על הזמר ושחקן הכדורגל. האם זו התפתחות תקינה ? מה אמור לדעת, להרגיש ולבטא ילד בגילו מבחינה מינית ? אני יודעת שזה משתנה מילד זה לילד אחר אבל אני שואלת באופן כללי. תודה

04/04/2011 | 10:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לכם, אינני רואה כל סיבה לדאגה בשלב זה. הדבר החשוב ביותר בשלב זה בהתפתחותו של בנכם הוא שהוא מקובל בקרב קבוצת בני גילו ומשתלב בחברתם. בהערות שאת מתארת אין התנהגות הפיכת מגדר, אלא יותר הזדהות ומשאלה להיות כמו אותו זמר או שחקן כדורגל. הזדהות כזו אופיינית יותר לגיל ההתבגרות, אך היא שכיחה גם בקרב ילדים בגיל של בנך. אי אפשר, כמובן, לשלול התפתחות בכיוון הומוסקסואלי, אך בסימנים שאת מתארת אין כדי לבשר זאת. בכל מקרה, חשוב שתירגעי, תעמדי מן הצד ותתני לבנך לגדול באופן טבעי עם מה שפחות התערבות מצידך. גם אם באופן תיאורטי הוא עתיד להיות הומוסקסואל, אין שום דבר שאת יכולה לעשות כדי למנוע זאת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים