שלום ד"ר רובינשטיין,

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/02/2011 | 11:09 | מאת: עמית

אני יליד התנועה הקיבוצית, בן 23 כיום, ונמצא בתהליכים של יציאה מהארון. מעבר לקושי הבסיסי שבדבר גיליתי לא מזמן שאני מרגיש רגשות חזקים מאוד כלפי מישהו בגילי שהכרתי דרך הצ'ט. רגשות אלו לא זרים לי. נדמה לי שאני יודע לזהות התאהבות כשזו קוראת לי, אבל אני חדש מאוד בעולם הזה וההיכרות הראשונית שלי איתו הראתה לי שברובה, הקהילה ההומוסקסואלית מייחסת מעט מאוד חשיבות לזוגיות, ומתמקדת יותר במפגשים מיניים מזדמנים ולא יותר. כרדע אני במצב שבו אני לא מפסיק לחשוב עליו, מתגעגע אליו ורוצה להיות איתו, למרות שברור לי שהוא עצמו לא מחפש זוגיות. מה עלי לעשות? אני יודע שאני נמשך לגברים, אבל לא מעוניין להיות עם אף אחד אחר חוץ ממנו... האם זו סוג של אובססיה? או שבגלל שאני חדש לקהילה הזו אני מבלבל בין רגשות? אשמח לתשובתך המהירה, עמית.

16/02/2011 | 12:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עמית, אתה מתאר התמודדות לא פשוטה עם שלושה דברים בבת אחת: א. יציאה מהארון והתמודדות עם החברה הסטרייטית. ב. "הלם תרבותי" מהקהילה ההומוסקסואלית שאותה אתה חווה כ"שוק בשר" ובוודאי שלא כמקור תמיכה בשלב זה. ג. התמודדות עם התאהבות (בהחלט לא אובססיה!) עם מישהו שאומר שהוא מעוניין רק ביחסי מין. החלק המציאותי ביותר בדבריך הוא שאכן קשרים בין גברים הומוסקסואלים רבים מתחילים ונגמרים במין, אך חלק מהם מתחיל במין ונגמר בקשר זוגי לכל דבר. זהו אכן תהליך שונה מתהליך החיזור המקובל בין גבר לאישה, אך יחסי מין הם בהחלט דרך להכיר את האדם, את יכולת הנתינה שלו, את הרגש המעורב ביחסי המין בצורה שמהווה אומדן אותנטי יותר משיחה לפעמים לגבי סיכויי ההצלחה של קשר כוללני יותר. גם הצהרתו החד-משמעית של הבחור שהוא מעוניין רק בסקס יכולה להשתנות במהלך הכרות שתכלול גם יחסי מין, אם כי אל לך לבנות יותר מדיי על כך ובכלל בדייטים מסוג זה, כשעוד לא ראית את האדם, מוטב לשמור על ציפיות נמוכות ולהיות מופתע לטובה מאשר לבנות מגדלים פורחים באוויר. זכור גם שהכרת את הבחור דרך צ'אט, אשר בתוך כל המדיומים הווירטואליים, שכולם אכן מדגישים מיניות, זה האמצעי הבוטה ביותר מבחינה מינית (יחסית לפרופיל באתר הכרויות, נניח). המלצתי לך להרחיב את מעגל ההכרויות שלך באופן שיכללו הכרות עם בחורים, כולל אישיותם ולא רק מיניותם. הזדמנות טובה לכך היא הפעילות המבורכת והמקצועית של ארגון הנוער הגאה, שלמרות שמו מסייע גם לבחורים בגילך (קיימת קבוצת תמיכה חברתית גם לבני גילך). בנוסף, יש אפשרות להיעזר גם דרך אתר האינטרנט בדרכים רבות ובהדרגה: www.igy.co.il . אם אתה סטודנט באחת האוניברסיטאות או בטכניון, במקרה, הזדמנות נוספת היא התא הגאה שפועל כמעט בכולן. פרטים על כך תמצא באזור הקישורים באתר שלי שכתובתו מופיעה בחתימה. היתרון הוא שתכיר בחורים במצבך ותיעזר בניסיונם, תוכל להכיר רבדים שונים באישיותם ובהתנהגותם פרט למיניות שלהם והמסגרת אף תספק לך תמיכה רבה ביציאה מהארון. למשל, כשמדובר בתא סטודנטים גאה החיים הסטודנטיאליים מחברים בין האנשים בנוסף לנטייה המינית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים