שאלות מעניינות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/11/2010 | 00:37 | מאת: שם כלשהו

-1)האם גברים סטרייטים נוטים להיות יותר אגרסיבים מנשים? -2)האם נשים סטרייטיות נוטות להיות יותר פסיביות מגברים? -3)האם לאדם פסיבי נטיה להתאהב באויב/במאיים/(דוחה-אדיש) אליו? -4)האם לאדם אגרסיבי נטיה לאהוב חלשים ממנו? -5) מדוע ביסקסואליות נחשבת ליתרון?

04/11/2010 | 10:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, בלי קשר לנטייה מינית, ועל סמך מחקרים שנערכו על מדגמי סטרייטים, גברים תוקפניים יותר ופאסיביים פחות יחסית לנשים. כדאי לחזור על מחקרים אלה לאור השינויים החברתיים אך אלו היו התוצאות גם הרבה שנים אחרי "המהפכה המינית" (ר' יחידה 3 בקורס פסיכולוגיה של המינים בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה). באופן כללי, לצערנו חלק גדול מהאנשים - ללא קשר לנטייה המינית - נוטים לפתח גם משיכה רגשית וגם משיכה מינית לאנשים שפחות מעוניינים בהם (ר', למשל, ספרה של שרי ארגוב "למה גברים אוהבים ביצ'יות). ייתכן שברמה הפסיכולוגית מדובר בדימוי עצמי נמוך של הנוטים לכך וייתכן שברמה החברתית יותר החינוך להישגיות ותחרותיות באופן כללי מעודד אנשים אלה להימשך למה שמהווה אתגר עבורם ולחוש שיעמום וחוסר עניין לגבי מה שבא בקלות. אנשים בעלי רמה גבוהה של תוקפנות שונים זה מזה בפרמטרים אחרים - יש שיחפשו מישהו כנוע ויש שיחפשו מישהו דומה להם (למשל, אלה שנמשכים למשחקי מין הכוללים היאבקות). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

04/11/2010 | 16:59 | מאת: שם כלשהו

ראשית תודה רבה גידי(: שמחתי לקרוא את התשובה. שאלה אחרת: האם בקרב הקהילה ההומוסקסואליות חרדה שכיחה יותר כבר בילדותם גילאים 0-5, ובעצם חוסר העליונות "בקבוצת הבנים" בגיליאים האלה גורמת להשתייכות/היזדהות יותר למגדר הנשי התוקפן פחות שם מרגישים בטוחים יותר, והסכנה נתפסת יותר בקבוצת הבנים, ואם הזמן זה הופך לנטיה מינית?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים