איך מתמודדים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/06/2010 | 17:32 | מאת: חסויה

אתמול דברתי עם בן זוגי איתו אני בקשר כבר שנתיים וחצי, אנחנו עוברים משבר כרגע בנוגע לקשר שלנו והחלטנו שאנחנו נעבור אותו יחד ולא לבד כי אנחנו מאוד מאמינים בקשר שלנו. חזרתי ואמרתי לו שהוא לא חייב להתמודד לבד עם מה שמקשה עליו ואז הוא החליט לשתף אותי שמאוד מריע לו שבזמן האחרון הוא חושב על גברים כאשר הוא מרגיש עצוב ומדוכא... והוא ממש מרגיש אשם על כך ולכן הוא לא מצליח להתקדם בקשר שלנו. הוא אומר שהוא רוצה לשנות את זשזה מאוד מפריע לו... אני די נבהלתי כששמעתי את זה. אני קצת קוראת על זה ואני שואלת את עצמי , האם זה בכלל משהו שהוא יכול לשנות? זאת בחירה בכלל? או שזה מה שהוא? אני חייבת לציין שהייתי די המומה ממנו כי הוא תמיד הראה משיכה אליי ואף פעם לא היתה לנו בעיה בסקס... אבל בכל זאת הוא הרגיש שהוא רוצה לשתף אותי במה שמציק וקשה לו אין לי מושג איך מתמודדים עם דבר כזה.. אני די המומה נ.ב - הוא עובר בשנה האחרונה טיפול פסיכולוגי שנראה שמאוד עוזר לו. אשמח לשמוע עצות

30/06/2010 | 09:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסויה, בהנחה שבן זוגך עובר טיפול פסיכולוגי רציני ולא מבטיחים לו הבטחות שווא, כגון הפסקת משיכתו לגברים, הוא אמור לעזור לו לקבל את משיכתו לגברים ולהגיע לאיזה שהוא מאזן סביר בין משיכתו לגברים ולנשים. ברור שהמשיכה המינית לגברים אינה עניין של משיכה ואינה ניתנת לשינוי, אך יש דרכים שונות לנווט בין המשיכה לגברים ולנשים - איש-איש עפ"י אישיותו וערכיו המוסריים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 באופן כללי, כאשר אדם סובל מדיכאון יש לטפל קודם כל בדיכאון, משום שבעת דיכאון קשה מאוד לקבל החלטות. למשל, כל מכון רציני להכוונה בבחירת מקצוע יימנע מלהעביר אדם דיכאוני את הייעוץ, משום שהדיכאון משפיע גם על תוצאות מבחני האישיות ומבחני המיון האחרים. כדאי מאוד לשקול הוספת טיפול תרופתי נגד דיכאון שגם יקל על המצוקה וגם יאפשר לבן זוגך להפיק יותר תועלת מהטיפול הפסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים