מישהו יכול להסביר לי כדי שאני אבין פעם אחת ולתמיד?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/06/2010 | 16:34 | מאת: רוק*

שלום לכולם! לפי מה שאני יודע,יש חוק שאומר שאסור לפטר עובד על רקע שונות נטייה או זהות מינית,נכון? נכון גם שטרנסג'נדריות נחשבת להפרעה נפשית,נכון? ומה אם אני בא לעבוד במקום עבודה שאליו מקבלים רק אנשים שבריאים פיקס ועוד הרבה דברים אחרים אצלם צריכים להיות פיקס? נגיד ואני כבר עובד זמן מה במקום עבודה הזה ועובד טוב מאוד לפי הערכתם של מי שעובד לצידי.נגיד ,עד עכשיו הייתי בארון ויום אחד בהיר אני יוצא מהארון בתור טרנסג'נדר.כמו שאני מבין את הסיטואצייה החסרת היגיון,הדבר הבא שקרוב לוודאי,זה שיפתרו אותי עקב מצב בריאותי לא תקין. האם אני מנחש נכון? תודה מראש.

14/06/2010 | 17:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רוק*, הומוסקסואליות אינה נחשבת באופן רשמי הפרעה נפשית וטראנסג'נדריות אמנם נופלת בקטגוריה של הפרעות בזהות המגדרית (gender identity disorder), אך רוב הסיכויים שהמעביד שלך אינו מודע לכך. אין למעביד גם כל זכות לפטר אותך בגין בעיה רפואית שאינה מפריעה לתפקודך התקין כעובד. לכן, לצערנו, בפיטורין על רקע אפליה בשל נטייה מינית המעביד לעולם לא יציין שזו סיבת הפיטורין, משום שהוא יודע היטב שפיטורין כאלה אינם חוקיים. לצערנו הרב, מה שמקובל במקרים כאלה הוא למצוא איזה שהוא פגם אמיתי או מדומה בעבודה (והרי אף פעם עבודה אינה יכולה להיות "מושלמת") ולהשתמש בכך כעילה לפיטורין. קשה מאוד יהיה להוכיח שהפיטורין נעשו על רקע הנטייה המינית, אך אני בכל זאת מקווה (א) שלא תפוטר ו-(ב) שאם תבקש סיוע משפטי ותיוצג כהלכה בבית דין לעבודה המעביד יחזור בו (לפעמים גם בלי להגיע לבית משפט). האגודה לשמירת זכויות הפרט (הומואים, לסביות, בי וטראנס) הקימה מערך סיוע משפטי: http://www.glbt.org.il/he/aguda/articles.php?articleID=1252 ואני מקווה שיראה אתגר בייצוגך. כנ"ל לגבי האגודה לזכויות האזרח: www.acri.org.il/ . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים