טוב אז

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/06/2010 | 17:45 | מאת: t

מה ששאלתי היה:האם כל הנשים גם הסטרייטיות יכולות במהלך חייהם להמשך למישהי מבחינה מינית או רגשית?ז"א האם לכל אישה עצם היותה אישה שיש לה יותר רגש(כי בין גברים זה שונה.אנחנו יכולות להיות קרובו אחת לשנייה בתור חברות מכל בחינה וזה נורמלי.)וכו....יש אפשרות להתאהב באישה אחרת?זה נורמלי בכלל?2.מה מגדיר מישהי כלסבית?איך אדע שאני לא כזו לחלוטין?רק אחרי קיום יחסים עם גבר?או מאיך שאני מתייחסת לגברים(נמשכת נדלקת עליהם וגם מאוננת)מה ההגדרה?והאם נשים יכולות לעבור לצד הנשי כי גברים היום עם הזמן שאת איתם חסרים ברגש ובתמיכה בשונה מאישה שהיא מאוד רגישה ותומכת(האישה מטבעה כזו תומכת יותר אם אתה מבין את כוונתי)כי אני שמעתי על נשים שנמשכו לגברים מינית אבל מבחינה הרגש והתמיכה הם לא סיפקו אותם אז הם עברו לנשים.3.לאישה יש מצב להתאהב במישהי לא מבחינה מינית אלא בה ז"א היא סקסית או נורא יפה ומושכת בדיבור וכו.....?ואיך אפשר להעצים משיכה לגברים? אודה לך אם תתיחס לכל שאלה בנפרד .אלפי תודות!ומקווה שהבהרתי את עצמי ברור.

04/06/2010 | 18:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, אני מתנצל מראש שלא אענה על שאלותייך בנפרד, כפי שביקשת, משום שהן קצת מחטיאות את המטרה. אולי תביני זאת מקריאת התשובה הכוללת שלי. ההגדרה של אישה כלסבית כוללת משיכה מינית לאישה אחרת, בין אם המשיכה זו ממומשת הלכה למעשה ובין אם לאו. אצל נשים בכלל (סטרייטיות ולסביות כאחת) המרכיב הרגשי תופס מקום הרבה יותר מרכזי, בממוצע, מאשר אצל גברים (הומוסקסואלים או הטרוסקסואלים).נשים, ככלל, נוטות להגדיר את זהותן דרך יחסים עם הזולת, בעוד גברים, ככלל, שמים את הדגש על נפרדות ועצמאות. זאת בעיקר בגלל תהליכי חברות מוקדמים מאוד שבאמצעותם מתפתחים תפקידי המגדר. לאישה יש הרבה יותר לגטימציה לבטא רגש בכלל וחולשה והזדקקות בפרט, בעוד גברים רגשניים מאוד עלולים להיתפס כנשיים. חלק מהנשים מתאהבות בנשים אחרות על בסיס שהוא, קודם כל, רגשי. יש לסביות שמעולם לא הרגישו כל משיכה רגשית או מינית לגברים ויש נשים שהרגישו משיכה לגברים אך בעקבות שילוב של תסכול רגשי מקשר עם גבר ובמקביל זיקה רגשית עזה לאישה זו או אחרת ביטאו את הזיקה הזו גם מבחינה גופנית. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך כדי לדעת אם את לסבית או לא היא על מי באופן ספונטאני את מסתכלת יותר במקומות ציבוריים, בעיקר במקומות בהם גוף הגבר או האישה חשוף, כמו למשל שפת הים או בריכה. במילים אחרות, מי "עושה לך את זה" קודם כל ברמה הפיזית-חושית? מי גורם לך התרגשות מינית? האם רק נשים, רק גברים, או שניהם? משיכה מינית אינה נקבעת על דרך השלילה, כפי שנרמז בדברייך. במילים אחרות, אינך צריכה לשכב עם גבר כדי להבין שאת נמשכת לנשים ואינך צריכה לשכב עם נשים כדי להבין שאת נמשכת לגברים. מדברייך אני מבין שקיימת משיכה לנשים ולא קיימת משיכה מספקת לגברים ואת רוצה לשנות את המשיכה. הדבר לא רק שאינו אפשרי אלא אף מזיק. ניסיונות שנעשו (לרוב בקרב גברים) לשנות את הנטייה המינית (מה שקרוי "טיפולי המרה" - conversion therapy) לא זו בלבד שלא הצליחו אלא אף גרמו נזק למטופל ברמה כזו שהאיגוד הפסיכולוגי האמריקני, למשל, רואה כל ניסיון של פסיכולוגים לפעול בכיוון זה כמנוגד לאתיקה המקצועית. הגישה המקובלת כיום בין אנשי מקצוע היא לעזור לאדם לברר את נטייתו המינית ואם היא חד-מינית לעזור לו לקבלה ולהשלים איתה. כמובן שזהו תהליך טיפולי שחייב להיעשות פנים אל פנים ולא דרך פורום באינטרנט. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים