שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/06/2010 | 16:28 | מאת: רפי

שלום ד"ר רובינשטיין,ד"ר גלבוע. אני רוצה לשאול שאלה קצת קשה, כאשר אדם מאבד חס ושלום את בלוטות המין (אשכים שחלות) ודאי זה משפיע עליו בדרכים שונות(מצבי רוח, אנטומיה ועוד). מה אדם אמור לחוות כאשר הוא מאבד את איבר מינו ללא בלוטות המין, למשל ניתוח ברית המילה שנשים בדואיות היו בעבר עוברות http://neurologicalcorrelates.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/03/female-genital-mutilation.jpg האם יש לאורגזמה משמעות בחיי היום יום ? את זה אני שואל מתוך הנחה שכאשר מאבדים את איבר המין בין אם הוא פות או פין אפשר לדעת מה המשמעות שלהם. כיצד מתבצע ניתוח שינוי מין? מזכר לנקבה, האם שומרים על העצבים של המטופל באיזור המנותח? ***אני יודע שברית מילה לנשים הוא מנהג ברברי(יתכן גם לגברים) אין בהודעתי מטרה לדון בזה, אלה בהשלכות כידע לטוב ולרע.

06/06/2010 | 19:12 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב רפי, לא אוכל לענות לשאלותיך באשר לברית המילה לנשים הבדואיות. באשר לנושא השפעת הניתוחים על האורגזמה: בשיטת הניתוחים הקיימת כיום, נשמר העיצבוב הקשור לאורגזמה, כך שהמנותח יכול להמשיך ולהרגיש אותה. תוכל לקרוא על כך בוודאי, בפירוט רב, באתרים המתארים את מהלך הניתוחים לשינוי מין. אגב, מנסיוני, שמעתי לא פעם מן המנותחים שעברו שינוי מין, כי החלק הפסיכולוגי בתחושה של השלמות, שחשו לאחר שעברו את הניתוח, וההתאמה הנפשית בין המצב החדש של גופם וזהותם המינית, - תרמו ביותר ליכולת ההנאה ושביעות הרצון בעת קיום יחסי מין. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

09/06/2010 | 14:13 | מאת: רפי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים