מחשבות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/05/2010 | 16:21 | מאת: אא

שלום שאלה במגזר הדתי בחור שיש לו מחשבות ורק מחשבות אין נסיון בזה ואינו רוצה ניסיון בזה של נטיה הפוכה , אם הגיע זמן שכבר יצא לשידוכים אבל הדרך של המחשבות מלחיצה אותו ומכשילה מהלא נודע כלומר אחרי החתונה מגע עם האישה איך זה יהיה מבחינת המחשבות האם זה ל"קפוץ למים מבלי לדעת לשחות"? אין לו גם ניסיון עם נשים הוא מאוד רוצה להנשא להקים בית משפחה וכבר מציעים לו שידוכים אבל הוא די חושש מהמחשבות מה ישעה שיבוא כבר השידוך הנכון כבר? לטיפול אולי זה יקח הרבה זמן ? הוא אינו רוצה חלילה בנטיה ההפוכה הזו האם קריאה על זה וסרטים כאלו משפיעים על מחשבות כאלו? כיצד יעזור לעצמו להגשים לעצמו דרך להנשא להביא ילדים לעולם עם אישה בכחוח לעזור לעצמו גם ללא טיפול פסיכולוגי? כי אין ברצונו והוא מצטמרר ממחשבה כזו על נטיה חלילה הוא רוצה לחיות עם אישה בית ילדים ? תודה

24/05/2010 | 19:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, ניסיון בטיפול פסיכולוגי, שהצטבר במשך עשרות שנים, הוכיח שניסיון לשנות את הנטייה המינית מהומוסקסואליות להטרוסקסואליות, לא זו בלבד שלא הצליח, אלא אף הסב נזק נפשי רב למטופל, שבמקרים רבים נשאר קרח מכאן ומכאן ופיתח דיכאון קליני עד כדי מחשבות אובדניות ולעיתים אף ניסיונות אובדניים. על סמך ידע זה, כל ניסיון של פסיכולוג לבצע טיפול המרה (conversion therapy) שמטרתו לשנות את הנטייה המינית מהומוסקסואלית להטרוסקסואלית נחשב ע"י האיגוד הפסיכולוגי האמריקני לעבירה על כללי האתיקה המקצועית. הטיפול הפסיכולוגי באנשים הנמשכים לבני מינם נועד לעזור להם להשלים עם נטייתם זו. אני מודע היטב לקושי הרגשי והחברתי לקבל את הנטייה בכלל וע"י בחור דתי בפרט. במידה וקיימת משיכה מינית כלשהי לנשים, ייתכן שיתאפשר תפקוד מיני בליל הכלולות, ואולם לא ניתן ליצור יש מאין ואם לא קיימת משיכה כזו כלל, מצד אחד וקיימת חרדת ביצוע עצומה, מצד שני, קיים חשש רב שהדבר לא יתאפשר. לא מדובר רק בליל הכלולות אלא בקושי מתמיד לקיים יחסי מין עם אישה וכן בכבוד האישה. מתוך הבנת הקושי וניסיון למצוא פתרון מציאותי, המלצתי היא להתייעץ עם כבוד הרב רון יוסף, יו"ר עמותת הו"ד (הומוסקסואלים דתיים): http://www.hod.org.il/ . הרב מקושר גם לאנשי מקצוע מוסמכים שיכולים לתת ייעוץ מקצועי אמין ומציאותי להומוסקסואלים דתיים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

25/05/2010 | 11:26 | מאת: אא

שלום אולי קיימת גם משיכה לנשים אומנם גם בזה אין ניסיון וזה כמו הלא נודע אז בגלל זה החשש שליל כלולות יגיע מה יהיה האם המחשבות היו רק מחשבות וכן בליל הכלולות הכל יסתדר איך אפשר יהיה לדעת כדי לצעוד לקראת שידוך חתונה? תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים