מה זה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/04/2010 | 09:20 | מאת: חסוי

שלום אני בחורה דתייה.אני זוכרת את עצמי תמיד אוהבת בנים ונדלקת עליהם עד גיל 15 .לא שפתאום התאהבתי בבחורה אבל היו לי מדריכות או מורות יפות עם אישיות שהייתי חושבת עליהם הרבה אבל לא בקטע המיני אני פשוט חושבת שחיפשתי חום ואהבה פינטזתי על חיבוקים ושיחות לא יותר מזה.היה לי את הקטע של המתוסבכת.אני לא יודעת למה אני מאוד מפחדת מגברים ברור שאני רוצה לראות את עצמי עם גבר.אבל אני כ"כ מפחדת וגם אני חושבת שאני מכוערת ואני איך לומר שונאת את עצמי האם לאור כל זה יש מצב שבגלל זה אני לא מסתכלת על גברים?בזמן האחרון אני צופה בסדרה של יחסי בנות (ז"א סדרה) ואני נהנית אני מודה שגם מהצד המיני אך גם מבחינת הביחד שכאילו יש להם מפגשים והם חברות.בילדות הייתי מאוד מופנמת וסגורה.ואם תוכל לנסות להבין את השאלה ולענות לי עלייה אשמח.

25/04/2010 | 09:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אני חושב שאני מבין את השאלה, לפחות באופן חלקי. על פניו, עושה רושם שהיחס שאת מייחלת למצוא אצל נשים הוא יותר רגשי (עם ביטויים פיזיים לחיבה) מאשר מיני. לעומת זאת, מגברים את חוששת בגלל דימוי גוף נמוך שלך ואכן, לצערנו, בחברה שלנו (בוודאי גם בחברה הדתית במידה רבה) גברים "שופטים" נשים בראש ובראשונה, לפי הפרמטר הזה. כל השאר הן תוספות מבורכות. אני רואה כאן שילוב של היחס שלך לעצמך עם איזה שהוא צירוף בין רתיעה מגברים ומשיכה, יותר רגשית מאשר מינית, לנשים. בעצם, את מחפשת נחמה אצל נשים, נחמה שאפשר למצוא אצל נשים גם בלי יחסי מין. אבל, הדבר הראשון שיש לטפל בו הוא הדימוי העצמי שלך. דימוי הגוף הנמוך שלך הוא רק קצה הקרחון של דימוי עצמי נמוך, שקל יותר למקד אותו בגוף. כלומר, חשוב שקודם כל, תאהבי את עצמך ותהיי חברה של עצמך, עם כל האמצעים הפיזיולוגיים והפסיכולוגיים שעומדים לרשותנו כיום. אחר כך, תוכלי לעשות בחירות שנובעות יותר מרצונך ופחות ממצוקתך. כרגע לא ברור אם הצירוף הזה של חיפוש חיבה אצל נשים ורתיעה מגברים הוא תוצאה של אהבת מרדכי או שנאת המן, כלומר משיכה לנשים או רתיעה מגברים. לכן אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי ללבן סוגיות אלו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים