האם?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/04/2010 | 23:42 | מאת: ליהי

אם הדבר הוא איזשהו פיקשוש בהזדהות עם ההורה-מדוע זה לא בר תיקון? והאם הדבר נכון שבבסיס שלנו לכולנו יש את היכולת להימשך ל2 הצדדים?

16/04/2010 | 00:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליהי, אכן בכולנו טמון הפוטנציאל להימשך לבני ובנות שני המינים, אלא שמשיכה אחת מודחקת יותר ומשיכה אחת מודעת יותר. אם אינך מרגישה כלל משיכה לגברים, בלתי אפשרי ליצור יש מאין, אך אם את מרגישה משיכה כלשהי לגברים ניתן בהחלט לממשה. העובדה שהסיבה לתופעה מסוימת היא סביבתית עדיין אינה מעידה על כך שניתן לשנותה, כפי שמקובל לחשוב בטעות. גם ההפך נכון. ישנן תכונות מולדות, כמו למשל מופנמות, שניתן למתנן ולעצבן (למשל, במקרה של מופנמות ע"י פיתוח מיומנויות בין-אישיות והתמודדות עם חרדה חברתית). במקרה של משיכה לבני או בנות אותו מין, הניסיון מלמד שבין אם הגורם סביבתי, בין אם הוא מולד ובין אם הוא שילוב של השניים - הניסיון לחסל את המשיכה רק מחמיר את המצב וגורם דיכאון ו"סירוס". לכן, למשל, בארה"ב איגוד הפסיכולוגים האמריקנים אפילו רואה בניסיון "לתקן" משיכה כזו כעבירה על הקוד האתי המקצועי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים