הי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/03/2010 | 20:48 | מאת: מיקי

שלום, רציתי לדעת כיצד ניתן לטפל באדם שפוחד משינויים-למשל לעזוב את בית הוריו, להחליף סביבה, לנסות לחשוב על עוד פתרונות למצבים לא להיות מקובע וכדומה... ?

23/03/2010 | 22:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיקי, קודם כל, אני חייב לציין שהצורה בה ניסחת את השאלה מעידה על מודעות עצמית ומעוררת תקווה גדולה לשינוי. בהחלט עשית את הצעד הראשון, אם כי צעדים רבים לפניך. עזיבת בית ההורים היא צעד קריטי בעצמאות של אדם בוגר ובמחקר שערכתי על מדגם גדול של סטודנטים לתואר ראשון מצאתי שסטודנטים שעזבו את בית ההורים היו פחות תלותיים, יותר אחראים, יותר פתוחים לחוויות חדשות, יותר מצליחים בקשרים עם הזולת, פחות מופנמים ופחות סובלים מסימפטומים של חרדה ודיכאון לעומת סטודנטים שגרו בבית ההורים - וזאת כאשר הגיל הממוצע נע סביב 25 שנים. מדובר, אם כן, בצעד משמעותי ביותר שגורר בעקבותיו ביטויים אחרים של ביטחון עצמי, תעוזה ועצמאות: http://www.giditherapy.co.il/?p=256 הדבקות במוכר והפחד מהשינויים נובעים מחוסר ביטחון שלך בעצמך. לכן אתה נאחז בגורמים סביבתיים שונים שמא לא תצליח להסתגל לשינויים במציאות. ככל שתהייה בטוח יותר בעצמך גם תוכל להסתגל יותר לסביבות ולחוויות חדשות. אני הייתי מתחיל מטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, בבחינת "נעשה ונשמע" ורק בהמשך מוסיף מרכיבים דינאמיים בדבר המקורות לחוסר הביטחון. גם טיפול קבוצתי בחברת בני גילך יכול לעזור מאוד, כך שחברי הקבוצה העצמאיים יותר ישמשו לך מודל, והקבוצה עצמה תתמוך בצעדיך לקראת עצמאות ושינוי. אם היציאה מבית ההורים מעוררת בך חרדה קשה מנשוא, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי נוגד חרדה ודיכאון (SSRI) למספר חודשים בבחינת "גלולת אומץ" לתקופת המעבר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים