סליחה שזה לא במיקום נכון אבל הבנתי שאתה יכול לעזור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/01/2010 | 12:35 | מאת: יעל

שלום גידי! אני (21) ובן זוגי(30) יוצאים מזה 8 חודשים (31.05.09) לפני יומיים החלטתי שאני עושה STOP וחושבים עם עצמי לגבי המערכת יחסים הזו כי במהלך כל החודשים הנ"ל נתתי את כל כולי וחשבתי רק על בן זוגי ובעקבות העצירה הזאת שמתי לב שהמערכת יחסים הזאת באיזשהו מקום פוגעת בי וכתוצאה מכך גם בו. בהתחלה המערכת הייתה מעולה הייתה בה המון התחשבות, דאגה, רגש, נעימות ואהבה בעיקר שהגיעו ממני מכיוון ובן זוגי עבר רצף של אירועים קשים בחייו הן ממריבות עם ההורים עד לניתוח שאף הוא כלל מריבה עם ההורים ומשם לטיפול איפנוזי שעבר בעקבות הרגשתו כי יש לו משהו מהעבר שמשפיע עליו ועל הוריו. אני הייתי שם לאורך כל הדרך הקשבתי, עזרתי, דאגתי, וניסית לעשות כל דבר על מנת לעזור לו ולשפר את מצבו הנפשי הריגשי והפיזי אך בעקבות כל זה נעלמה ההתייחסות והיכולת לחשוב גם עלי ולזכור שגם אני נמצאת במערכת היחסים הזאת. ישנם עוד דברים שפוגעים בי במערכת הזאת ואיתם אני מאמינה שאנחנו יכולים להתמודד, אבל הפגיעה הגדולה מבניהן זה מה שנתגלה בעקבות הטיפול ההיפנוזי שאותו עבר אשר במהלכו גילה בן זוגי כי בילדותו במשך למעל מ7 שנים עבר התעללות מינית מצד אביו...גם שם הייתי לצידו והקשבתי רק שלא הבנתי עד כמה זה יפגע בי ויציף לי את הזיכרונות לגבי התעללות מינית אותה אני עברתי בילדותי במשך שנתיים וחצי מצד בת הדוד שלי. אני כנראה הצלחתי ללמוד לחיות עם זה ואיכשהו להמשיך אלה אצלו זה לא היה בתודעה ועלה רק עכשיו. אבל בראיה שלי אני שמה לב כי אנחנו נפגעים ופוגעים אחד בשני הוא בעצם זה שמעלה את הזכרונות ובאיזשהו מקום לא מצליח להתפנות עקב הדברים אותם הוא עבר להתעסקות ולנתינת יחס אליי ואני בעצם זה שאין בי יותר את היכולות והכוחות להיות שם תמיד לצידו ולקוות שיום אחד הוא יצליח להתייחס גם אליי ולראות את מי שנמצאת לו בידיים ורוצה בו. אתמול בלילה הגעתי להחלטה ועשיתי מעשה שהוא היה לי מאוד קשה אבל הרגיש לי כהכי נכון לעשות ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד כי אני מרגישה שהקשר הזה תוקע את שנינו ושאנחנו צריכים להמשיך אלה הבהרתי לו שלא תהיה לי שום בעיה לשמור איתו על קשר ולעזור לו במה שיצתרך אבל אני לא יכולה להיות שם בצורה של בת זוג עם מחוייבות כלפי קשר שפוגע בי ובו. הוא העלה רעיון של לפנות לגורם מקצועי וכך אני עושה ופונה בשאלה האם לדעתך יש את האופציה בה נוכל להמשיך בקשר מבלי להמשיך לפגוע ולהיפגע? בתודה מראש, יעל

22/01/2010 | 14:47 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, אני מצטער לשמוע על כך ששני אנשים היו קורבנות תקיפה מינית. אני בטוח שבן זוגך התכוון שתפנו לייעוץ מקצועי פנים אל פנים ולא דרך האינטרנט. להרגשתי הבלתי מחייבת, ובלי כל קשר לעבר הקשה של שניכם, לבחורה בת 21 מגיעות הזדמנויות נוספות להכיר גברים לפני שהיא כורכת את עתידה בעתידו של גבר מסוים, בעיקר כשיש לה ספקות לגבי ההתאמה. הואיל ואת זו שפנית, לצורך העניין רק טובתך (ולא טובת בן זוגך) עומדת לנגד עיניי. לדעתי, קיבלתי החלטה נכונה - ולו רק מפאת גילך הצעיר - והמלצתי לך (עם כל הקושי שבדבר) להתנתק מהבחור, כלומר, לא להישאר גם ידידה שלו, כי זה בהחלט עלול למנוע ממך מתן הזדמנות הוגנת לקשר עם גברים אחרים. להרגשתי, הוא יתקשה מאוד לקבל אותך רק כידידה וזה עלול להוות מקור תסכול לשניכם ולהקשות עלייך במציאת בן זוג. במקביל, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ לצורך עיבוד הטראומה שעברת. אולי כדאי להתחיל מאתר מומלץ לנפגעי תקיפה מינית http://www.macom.org.il בו יש גם פורומים, גם אנשי מקצוע הפועלים בהתנדבות וגם אפשרות לפנות לייעוץ בצורה לא וירטואלית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים