זהות מינית סבוכה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/09/2005 | 08:41 | מאת: גיא

יש לי בעיה בזהות המינית.אני בן 23.רוב ניסיותיי המיניים הם עם גברים (חדירות מספר פעמים מועטות)-לא שכבתי אף פעם עם אשה בצורה מלאה.אני יותר נמשך להיות הנחדר גם בפנטזיות.אני מטופל אצל פסיכולוג קליני תקופה ארוכה והוא ייעץ לי להתנסות עם בנות.ואכן כיוון שאין לי שותפה שבתוך העניינים ואין "פוטנציאלית" כזו שתבין הכל,הלכתי לזונות- שם לא עמד לי גם בנסיון אחד שלקחתי סיאליס לפני...(הזונה צעקה עלי ואמרה שאני מבזבז תזמן שלה).הפסיכולוג שלי רוצה שאפתח הצד שנמשך לנשים(אם ישנו),שאצא למקומות של סטיירטים.אך זה קשה מאוד-אני לא מסוגל להפסיק לפנטז על בנים או להפגש עימם-לסטוצים ... יש ידידה אחת שהיא מאוד אסרטיבית-רוצה שנשכב אך היא לא מודעת לזה שאני בתול והיא מאוד אגרסיבית ואני מפחד ממה שיהיה..גם עם ויאגרה... מה לעשות??? האם פסיכולוג עוזר במקרה זה? האם להרים ידיים ולומר "אני הומו"? האם לנסות בכח-להכריח את עצמי לצאת לפאבים, להתנזר מבנים ..? יש לציין שהפסיכולוג שייך לאסכולה שאומרת שכל אדם הוא דו מיני ושעלי לנסות שני הצדדים לפני שאני מחליט סופית ואני מסכים עימו-אך ניסיתי בכל הערוצים-מנט ועד פאבים כמה פעמים וכלום...מאוד קשה לי עם הפחד הזה..אין לי בעעיה לדבר עם בנות אבל מה יהיה אם אכיר מישהי ואגיע איתה למיטה?....

18/09/2005 | 09:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

גיא יקר, אני מרגיש שאני צריך לחשוב פעמיים לפני שאני עונה לך, משום שלמרות שאינני יודע מיהו אותו פסיכולוג, אין זה ממנהגי למתוח ביקורת על הפרקטיקה של עמיתיי. עם זאת, המקרה שלך הוא קיצוני וברור כל כך, עד שאני יכול לומר בבירור שנגרם לך נזק בטיפול הזה בקטע הספציפי של התמודדות עם נטיותיך המיניות. הצהרות עמדה של ארגוני בריאות הנפש העיקריים בארה"ב קובעות שאין כל עדות מדעית לכך שניתן לשנות כיווניות מינית הומוסקסואלית באמצעות פסיכותרפיה, המכונה לעיתים קרובות "טיפול מתקן" (reparative therapy). תוכל לקרוא על כך בקישורי הפורום ובדף הבית שלי שכתובתו מופיעה בסוף התגובה. לא ניתן להכחיד את המשיכה המינית של אדם אל בני מינו. ברוב מדינות העולם המערבי ניסיון טיפולי שכזה מצד המטפל נחשב עבירה על חוקי האתיקה המקצועית. אני חושב שאתה מרגיש את הנזקים בעצמך. ביקור אצל זונה ולקיחת כימיקאלים שיגרמו לך זקפה מלאכותית, כאשר אין לך כל בעיה אורגנית בתפקוד המינית, היחס המשפיל של הזונה אליך - כל אלה בוודאי אינן חוויות שתורמות לדימוי העצמי שלך כאדם וכגבר. אתה משתמש בביטוי "להרים ידיים" בהתייחסותך לקבלה שלך את עצמך כהומוסקסואל. זהו ביטוי תבוסתני. הומוסקסואלים מיליטנטיים היו אומרים לך להרים ראשך בגאווה. אני לא רואה גאווה ולא בושה, לא בהומוסקסואליות ולא בהטרוסקסואליות ולכן אני ממליץ לך על טיפול להשלמה שלך עם עצמך ועם נטיותיך אצל מטפל גיי-פרנדלי, שיעזור לך לקבל את עצמך כמו שאתה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

18/09/2005 | 15:24 | מאת: שינוי

לגידי, כתבת ממש לאחרונה, תחת הכותרת "בעיות בזהות במינית" : "כולנו, למעשה, דו-מיניים בפוטנציה, אלא שצד אחד מודע יותר והצד האחר מודע פחות.". מעניין מדוע "כולנו" אינו תקף גם כלפי אותם אלו שמעידים על עצמם שהם בעלי זהות מינית סבוכה. האם אותו "כולנו" זה בעצם רק הטרוסקסואלים שלא מודעים להיותם דו מיניים? מה עם ההומוסקסואלים? ה"כולנו" לא חל עליהם ? לגיא, כיוון שאתה אדם בוגר בן 23, אתה יודע הכי טוב עבורך מה טוב בשבילך, ואיך אתה רוצה לחיות את חייך. ניראה לי שניסיון לשנות את דעותיו של אדם בוגר ורצונותיו,בהם בחר בעצמו (באמצעות טיפול פסיכולוגי או בכל תהליך ושיטה אחרים) - (וידוע הריי שרצונו של אדם הוא כבודו) הוא הרבה פחות מוסרי מניסיון לשנות את נטייתו המינית (שבה מעולם לא בחר).

19/09/2005 | 20:29 | מאת: גיא

ד"ר רובינשטיין תודה על תגובתך אני ער לעובדה שישנה ביקורת על שינוי משיכה מינית אך אולי הפסיכלוג שלי מנסה לעורר את הצד ההטרו שלי ? זה לא שניסיתי את שניהם חוויתי את שניהם ואני יכול לדעת אזי הפתרון להתעקש לנסות את ההטרו,גם נכון כדי לדעת אם יהיו לי חיים "רגילים" וילדים... חייבים לנסות מינית כדי לדעת הלא כן?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים