זקוקה לייעוץ.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/12/2008 | 16:53 | מאת: ורדה

אם אדם שמאמין שיש לו כוחות עלכלומר ברמה ששום דבר לא יכול לפגוע בו והכוחות הללו מגינים עליו, ועוד אמונות מוזרות כדומה. לדוגמא אם לא יעשה או ילך בצורה מסוימת הוא עלול למות או להיפגע כאשר בצעם הוא אינו נמצא בסכנה ממשית וכו', אך פסיכולוג שהוא הלך אליו לפגישה אחת שלל סכיזופרניה ולכן כרגע הוא מאמין שהוא בסדר, ושזה נורמלי לחלוטין, ה"הכוחות על הטבעיים" הללו ומסרב ללכת לטיפול. מהן ההשלכות? והאם יש שם להפרעה ממנה הוא סובל? תודה מראש, אשמח לעצה מקצועית מבעל מקצוע או אדם שמבין בנושא. שוב עתודה.

06/12/2008 | 08:23 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ורדה, בלי להיכנס לפרטי המקרה שאינם ידועים לי, התופעה שאת מתארת נשמעת על פניה כהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD). הטיפול המקובל כיום הוא שילוב של טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עם טיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI). טיפול תרופתי כזה מיועד גם לטיפול בחרדה ובדיכאון ובמינון גבוה יותר ל-OCD. על הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי תוכלי לקבל מושג מקריאת הספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן". לפעמים במשך הזמן, כשהטיפול הפסיכולוגי מוכיח את יעילותו, ניתן להפחית את המינון של הטיפול התרופתי או אף להפסיקו לחלוטין. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים