ההומו הממורמר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/09/2005 | 19:20 | מאת: מבעד למראה

אז מה אני אגיד לכם להיות הומו זה קשה כל כך קשה שאנשים מסוימים עושים מזה מקצוע כדי להיפטר מזה ממש כמו אף ארוף או תחת גדול מידי והכי גרוע שהם לוקחים הרבה כסף.... אנשים מסוימים מתרחקים ממך או מרחמים עליך ועוד מי כמוך יודע את זה. אבל אתם יודעים מה יותר גרוע מלהיות הומו? זה להיות הומו שגם ההומואים לא מקבלים אותו כמו שהוא וזה רק בגלל שאנחנו כאלה שיפוטיים ושטחיים שאנחנו לא באמת רוצים לראות את האדם עצמו אלה לראות תמונה ועדיפות תמונה של גוף ויותר עדיף זה תמונה של גוף ערום אם לא הבנתם על מה אני מדבר עד עכשיו אז אני מדבר על הומואים שמנים לא רק שבמהלך הילדות וגיל ההתבגרות נפגעו מספיק ואז הם ממשיכים בחיים עם חור ענקי בבטחון העצמי והרחמים העצמים וההתמודדות על המשקל העודף שלהם. הם חושבים שזה נגמר ובגלל שאנחנו אנשים בוגרים אז יש סוג של קבלה אבל לא בקהילה שלנו, בקהילה שלנו לא מעריכים מספיק ולא רוצים להכיר מספיק אז יש פה איזשהו נידוי תמידי מידי החברה והקהילה וגם לקראת חיפוש אחרי בן זוג שזה בכלל קשה למצוא אצלנו ההומואים זה עושה את זה יותר קשה שווה ערך לגביע הקדוש ואני בכוונה נסחף עקב דחיות מידיות ששומעים על המסה שלך ואז מנסים לנפנף באלגנטיות במקרה הטוב. במקרים של סקס זה בכלל מתסכל בגלל כל הדחיות המידיות של אנשים ממוצעים אתה מנסה לאסוף שאריות או להסתפק במועט אתה מתחיל ללמד את עצמך "לאהוב" אקטים מסוימים או להסתפק בשכבה מסוימת שגם אותה דחו מסיבה זאת או אחרת ולרוב אתה אמור לסבול אנשים סוטים ודוחים להחריד בגלל שהענישו ודחו אותך מבלי לדעת באמת מי אתה אז אני מבקש משהוא אחד לא רחמים אני רק מבקש מחשבה קטנה מכם במיוחד, ההומואים, שלא מספיק קשה לנו להתמודד עם הרבה דברים ועכשיו אנחנו צריכים להתמודד עם הקבלה העצמית שלנו טיפה מחשה תודה מראש ההומו שמן הממורמר

15/09/2005 | 20:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך פונה יקר, אני מרגיש את הכאב העמוק שאתה מביע בדבריך. נכון, שמראה חיצוני ממלא תפקיד חשוב ביצירת קשר ראשוני. ייתכן מאוד שאצל הומוסקסואלים זה בולט יותר, אם כי מניסיון בטיפול בסטרייטים (בחורים ובחורות כאחד), אני יכול להעיד שמצבם של בעלי משקל עודף לא הרבה יותר קל. אולי הדחייה יותר מנומסת ופחות בוטה, אך בהחלט קיימת. די אם תסתכל סביבך ותראה את אין-סוף הדיאטות המוצעות, הניתוחים הפלסטיים המוצעים להצרת היקפים ועוד ועוד - כל אלה מוצעים גם לגברים ולנשים סטרייטים. אנו חיים בעידן שבו רזה נחשב יפה והדבר נכון הן לגבי סטרייטים והן לגבי הומואים. לצערנו, המראה החיצוני הוא כרטיס הביקור שלנו ורק כשעוברים את המשוכה הזו אנשים מסתכלים על הפנימיות שלנו. מחקר מעניין שנעשה על גייז בעלי משקל עודף מצביע על הדימיון בין מצבים של גברים הומואים ונשים סטרייטיות: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a21.asp . בכל זאת, על אף התחושה הקשה, ככל שקשה לרזות, המאמצים לעשות זאת תלויים בנו לפחות. הניסיונות לשנות את הסביבה, לעומת זאת, נועדו מראש לכישלון. אני ממליץ לך להשתמש באמצעים הפתוחים בפני סטרייטים והומואים כאחד לצורך הרזיה, כגון: קבוצות לעזרה עצמית של אכלנים כפייתיים, שומרי משקל ואולי אפילו מרפאות המתמחות בהפרעות אכילה (במידה והבעיה קיצונית). אתה מוזמן להישאר איתנו, לשתף ולעדכן אותנו, אפילו ברמה של יום שבו הצלחת להגביל את עצמך באכילה ויום שלא הצלחת לעשות זאת. נורא לא הוגן, אני יודע, אבל רובנו מסתכלים קודם על הקנקן ורק אחר כך במה שיש בתוכו. שינוי הקנקן דורש המון עבודה פנימית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

16/09/2005 | 03:16 | מאת: שינוי

למבעד למראה ! כפי שאני רואה זאת, עומדים בפניך שתי אופציות. האחת, קבלת עצמך כמו שאת.וללמוד לאהוב את עצמך כפי שאתה. ושנייה : להתחיל בדיאטה ,בתהליך של הורדת משקל וחיטוב הגוף, לכל אחת משתי האופציות יש את היתרונות והחסרונות שלה. לגביי הראשונה : אל תישכח שדיאטה אינה מתכון בטוח להצלחה, ורוב האנשים המתחילים בדיאטה , ניכשלים ולא רק מעלים חזרה את כל המשקל שהורידו, אלא אף מעלים במשקל בריבית. וכמו כן, אנשים עם עודף משקל הם אנשים רגילים לכל דבר שפשוט סובלים מדעה קדומה של הסביבה, וכמובן שאין בהם כל פגם או הפרעה נפשית, ואנשים יכולים להצליח בחייהם גם אם הם סובלים מעודף משקל (ולראייה: ראש ממשלתנו שסובל מעודף משקל קיצוני כבר עשרות שנים). קיים גם סיכון מסויים בתהליך של דיאטה, אם כי הוא נפוץ יותר אצל נשים (הסכנה ל הידרדרות חלילה לאנורקסיה ובולמיה), ויש אנשים רבים (לרוב נשים) שנגרם להם נזק רב ובלתי הפיך כתוצאה מדיאטה קיצונית ולא מאוזנת.וגם אם תצליח בדיאטה, לא תוכל לעולם להעלים את המשיכה שלך למאכלים המשמינים אליהם אתה נימשך כעת. היתרונות באופציה השנייה של התחלה בתהליך השינוי ברורים. יש בכל מקום גם אנשים שהצליחו להוריד בצורה ניכרת ממשקלם ולשמור על כך לאורח זמן (פעילות גופנית על בסיס קבוע מאוד תורמת לכך).הורדה במשקל והתחלת עיסוק בפעילות גופנית גם תשפר את איכות חייך (החברתיים) וגם תתרום לבריאותך. כדאי לך לנסות לברר עם עצמך מה גורם לך לאכילה המופרזת ולנסות לטפל בבעיה מהשורש, בכל דרך שתמצא לנכון. בהצלחה בכל אשר תפנה ! שינוי.

18/09/2005 | 02:36 | מאת: דתיה ליברלית

אני הטרוסקסואלית, יפהפיה בכל קנה מידה אך מלאה (בעלת משקל עודף לא קיצוני אך נראה לעיין)ולעיתים רבות אני שומעת הערות לאקוניות ופניני לשון בסגנון של: אם תורידי 10-15 קילו במשקל תראי פצצת על!וכדומה.... כרגע אני בתהליך של דיאטה לאחר משבר אקוטי בו אכלתי מכל הבא ליד למען שיחרור של נחמה פורתא. היתי בדיכאון מז'ורי ובזכות תרופת הפבוקסיל ניצלו חיי- פשוטו כמשמעו. עולה ממכתביך כי אתה אינך משלים עם עצם עובדת היותך ג'יי. כנ"ל לגבי היותך שונה בשל היותך שמן. חוסר הביטחון והקבלה העצמית עובר בהודעתך כחוט השני. כמו כן ניכר כי אתה סובל מדיכאון זה מכבר. אלמנט המשתק אותך ומונע בעדך לפעול ולהחלץ ממלתעות המסבאות ומתלאות חייך ושאר תחלואות:- ממליצה לך בחום על טיפול תרופתי מחזק ומזנק (מקבוצת SSRI שידוע כמסייע אף בתהליכי הרזייה)לקראת השינוי העצום- לו אתה מיחל ומפלל. וכמו כן ממליצה לך במקביל על טיפול פסיכודינאמי או התנהגותי קוגנטיבי להתחקות אחר שורש הבעיה. זכור ונצור: אם תרצה אין זו אגדה! אצלי השומן היווה מעין מגננה של: אל תתקרבו אלי ואל תחקרו לי לרובד הנפש והרפש...... ומגננה שכזאת תוכל להיות מוסרת רק בטיפול עצמי משולב: טיפול תרופתי ופסיכותראפויטי. בהצלחה רבה רבה, יקירי. שמנה לבינתיים:-

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים