עזרה....

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/06/2008 | 10:08 | מאת: פלוני

שלום לך, אממ אני לא נוהג לעשות את זה, אבל האמת לאחרונה אני לא מוצא כ"כ מרגוע. אשמח אם תוכל לסייע לי באיזושהיא צורה... אני בן 22, לאחר צבא. עד הצבא הייתי די מופנם, ביישן ובעיקר חסר ביטחון בכל הנוגע לזוגיות אני נחשב בחור נאה אך בעברי הייתי שמן יחסית לגילי. עליי לציין שהיום אני מאוד רזה ושוב מקבל פידבק מהסביבה. בזמן הצבא, לפני שנתיים וחצי, התחלתי לצאת עם מישהי ששירתה איתי. היה נהדר ממש... זו הייתה הזוגיות הראשונה הרצינית שלי... אבל... לא ידעתי כ"כ איך לאכול את העובדה שמישהו אוהב אותי אז בגדתי בה עם גבר. אפשר לומר בשביל ההתנסות שפתאום ההערכה העצמית שלי נסקה לשחקים מפאת העובדה שמחזרים אחריי מס' אנשים ויש לי אופציית בחירה. על כל פנים, הדבר התגלה ואתה יכול להבין שמאוד נפגעתי מהסיטואציה בלבדה מבלבלת. היינו בסביבה מאוד סגורה שביקרה אותי בגין מעשיי-בעיקר בגלל מעשה הבגידה שלקחתי אחריות מלאה, והיום אני והיא בקשר טלפוני של מדי פעם ואנחנו מודעים לעובדה שישנה אהבה בינינו. השלב הקודר הגיע בכך, שבגלל שנכוויתי ממש הייתי מקיים יחסי מין תכופים וארעיים עם פרטנרים שהיום אין לי מושג מי מה מדוע וכמה. רוב הפעמים הייתי מרגיש אשמה והייתי מבקר עצמי על ההחלטות הטיפשיות שעשיתי, כיוון ואני יודע יותר טוב מאשר לקיים מין מזדמן עם אנשים לא מוכרים. עליי לציין שהמעטתי בקיום דברים אלו בהדרגתיות עם קשר מובהק לטיב מערכת היחסים עם האקסית. ברגע שהיה טוב, הפסקתי. ברגע שהיה רע חזרתי לשטויות הללו. חייתי מחיזוק לחיזוק שלרוב קיבלתי מאותם גברים. לאחרונה, פגשתי בחור בן גילי, שאיך לומר, סחרר אותי. אין לי דרך להגדיר את זה חוץ מהעובדה שהוא פשוט אני כמה שלבים אחורה. הוא כרגע חייל ואני משוחרר קרוב לחודש. על כל פנים, נפגשתי עם הבחור פעמיים ונקשרתי אליו באופן שלא קרה מאז החברה הראשונה. לאחר מכן, הוא אמר שהוא מרגיש מרוחק וסוג של השתמע מדבריו שהוא לא מעוניין בהמשכיות. לא וויתרתי לו והמשכתי לדבר איתו לאחר מס' ימים, והוא אמר לי שהוא בהתלבטות לגביי ולגבי מה הוא בעצם רוצה ממני, ותוך כדי "חגג" עם גברים אחרים. כשגיליתי זאת אפשר לומר שנפגעתי, וניתקתי קשר. במשך 4 ימים, התייסרתי בגללו. לא הפסקתי לחשוב עליו. התחלתי לדבר עימו שוב והוא הזמין אותי אליו( גר עם הוריו שמודעים לנטיותיו). הגעתי בכוונה אפלטונית לחלוטין. הבהרתי לו שאני מעוניין בו בתור פרטנר לזוגיות ושאני לא יכול לשמוע עליו ועל בנים אחרים. הבחור התעשת והפכנו זוג. מערכת היחסים לא הייתה אידיאלית. התראינו רק בסופ"שים והבחור לא ידע לחלק את הזמן כמו שצריך בוא נאמר. הוא ידע להגיד מילים יפות רק בטלפון אבל כשהייתי מולו הוא נאטם אליי. הוא אמר לי שהוא מאוד מעריך אותי ושהוא מת עליי ובאמת באמת שהייתה בינינו התאמה בראש באופן אבנורמלי. מעצם העובדה הזו, לא יכולתי לכעוס עליו באף שלב מהדרך כיוון והדברים שעשה היו דברים שאני עשיתי לפני לאחרים. לאחר שבועיים, הבחור החל "להתפתל לי בידיים" ולהגיד שהוא מבולבל. ניתן להבין כי די טילטלתי אותו. ממצב שהוא לא מתנשק למצב של כביכול זוגיות אינטימית. עליי לציין שהבחור נפגע לפני כ-4 שנים ממישהו ומאז סוג של, מנסה להחזיר לסביבה. הוא נפרד ממני לפני כשבועייםבתואנה שאני יותר מדי טוב בשבילו ושיותר מדי טוב לו שהוא לא יודע איך להתמודד עם סיטואציה כזו. לא כעסתי. שיחררתי את הרצועה בתקווה שהוא יתעשת. ומאז אני אוכל את עצמי בגעגועים אליו. אני לא יודע מאיפה זה בא לי. אני חושב עליו חלק נרחב מהיום, אפילו בכיתי בגלל זה מס' פעמים. אני לא מבין למה הבחירות השגויות שלי בזוגיות. העניין הוא, שאני לא מציח להתגבר עליו ועליה. אני אוהב את שניהם מאוד מאוד. אבל אני לא יכול שהם יהיו קרובים אליי ושאני אדע על כך שהם בקשרים אחרים ולא איתי. מה אני עושה עם הרגשת הזיפת הזו אחריו? אני ממש מתגעגע אליו ואני מפחד להקשיח את ליבי שוב. אני ממש לא רוצה לחזור למצב הרובוטי הזה. העניין הוא שאחריו אף גבר לא עומד בסטנדרט שלו ואף בחורה לא עומדת בסטנדרט שלה. ואם אני לא מגיב לגירויים חיצוניים חוץ משניהם ועם שניהם לא הולך לי... אזי מה הדבר אומר עליי? אני רוצה להיות מהאנשים האלו שמנסים, שיוצאים שחווים... העניין הוא שקשה לי להתמודד עם תחושת האובדן של הקשר בסוף. אשמח אם תוכל לייעץ לי בנושא....

16/06/2008 | 10:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פלוני, קראתי בעיון רב את פנייתך ואני חושב שאתה עונה לעצמך יפה מאוד בתחילתה: "לא ידעתי כ"כ איך לאכול את העובדה שמישהו אוהב אותי". במילים אחרות, הדימוי העצמי שלך נותר נמוך, כנראה חלקית מהימים שבהם סבלת מעודף משקל, ואז אתה דבק באובייקטים שאינם מעוניינים בך ונותנים בכך אישור לדימוי העצמי הנמוך ומצד שני, דוחה אובייקטים שמעוניינים בך, כמו למשל אותה בחורה. כדי לטפל ביחסך לעצמך אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, רצוי אצל מטפל גיי-פרנדלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים