חבר מזיק ומסוכן

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/03/2008 | 09:51 | מאת: שיילי

רציתי לדעת מה עושים כשאת אמא לבת 23 יפה חכמה מצליחה ,סטודנטית שנה שלישית אחרי שרות צבאי מלא , עובדת משרת סטודנטים בחברת הייטק. אהובה על כל הסובבים אותה. כולם פשוט מתאהבים בה ומחמיאים לה על כמה שהיא מקסימה,והיא באה מבית חם דואג ואוהב .כל הזמן היתה עטופה באהבה ודאגנו לה (אולי יותר מדי) והיא יוצאת עם בחור תת רמה , כלומניק , חסר ערכים, ברוטאלי, שוביניסט (מהחינוך בבית כמו אבא שלו) בחור שפעם מרעיף עליה אהבה ופעמים אחרות רבות משפיל אותה ברבים, מעליב אותה , בוגד בה ולאחרונה עשה לה משהו קיצוני ונוראי שאפרט בהמשך.הוא עצמו לא רציני לחיים, אין לו מטרות , לא משקיע בעצמו, לא לומד , כל פעם מחליף עבודה, מסתכסך עם כולם ועוזב, הוא בן 29 כמעט. אם יש לו שאיפות בחיים, הוא לא מתאמץ כהוא זה לממש לפחות את החלק האפשרי שבהן.הוא לא איש שיחה , בחור צעיר עם דעות פרימיטביות נחרצות שוביניסט. וכולם ,החברים, משפחה ,מכרים, ואנחנו ההורים אומרים לה שהוא לא בשבילה ושיהיו לה רק צרות בחיים איתו, והיא ממשיכה בשלה ולא מקשיבה לאף אחד. כל מה שתארתי נודע לי עליו רק עכשיו לאחר שהם נפרדו לחודשיים, וחברות של בתי דיברו איתי ואמרו לי שצריך לעשות הכל כדי למנוע ממנה לחזור אליו, כי הוא נוסף לכל התחלואים והמינוסים שלו, פגע בה בצורה נוראית ואכזרית. וזה הסיפור . לפני חודשיים הוא, ככה סתם באמצע החברות שלהם שהיא למעלה משנתיים שמצידה נתנה לו את כל כולה ואת כל ליבה, בא ומודיע לה שהוא הולך לעבוד בחו"ל . סיפר לה סיפור שהוא נוסע לעבוד אצל חבר של אח שלו וכו.... והוא אמר לה שהוא אוהב אותה ושהם לא נפרדים , ושהוא יחזור וכו.... היא כמובן האמינה לו , ואז התגלה לה שהוא נסע בעצם לגור עם בחורה שהכיר מחו"ל, וחי איתה חיים כפולים שם, במשך חודש וחצי, וגם לבחורה לא סיפר שיש לו חברה בארץ, כשבתי גילתה זאת היא התקשרה אליו כמובן עם בכי , ותוכחות .והוא מצידו הכחיש ואמר לה שהיא משוגעת ,שהיא מדמיינת ושהיא צריכה פסיכולוג. בסוף לאחר שהוא לא יכול היה להתחמק מהאמת וההוכחות הוא הודה בבגידה , ובזילזול המשיך בשלו , ובעט ברגשות של הבת שלי בלי סנטימנטים.הבת שלי כבר ידעה שאין לה מה לחשוב עליו והתחילה לצאת יותר עם חברות, וניסתה להכיר אנשים חדשים, אבל לרוע המזל לא היה לה שקט לזמן רב, כשהבחורה התעשתה וקלטה את הטיפוס וגם נודע לה על החברה בארץ שהוא עזב,היא סילקה אותו והעיפה אותו בחזרה לכאן, היא יצרה קשר עם בתי ואמרה לה שאסור לה לחזור לנוכל ולשפל הזה.הוא חזר לארץ וכל החברים שלו כעסו עליו. החבר הכי טוב שלו אמר לו "איך יכולת לעשות לה דבר כזה לבחורה כזאת טבה? היא לעולם לא תחזור אליך." והוא התערב עם החבר שלו על סכום כספי(כביאכול) ואמר לו : " אני מתערב אתך שהיא חוזרת אלי תוך יום". הוא התקשר לבת שלי והתחנן ובכה לה שהוא אוהב אותה ושהוא לא יכול בלעדיה ושהוא מצטער, ושהוא ילך לפסיכולוג, ושהוא זקוק לה והיא גם מתוך רחמים וגם מתוך אהבה (כנראה שהיא עדיין אוהבת אותו) השתכנעה וחזרה אליו. כולם אמרו לה שהוא נוכל וצבוע ושהוא בודד עכשיו ,ושהוא לא ישתנה, וזה לא עזר. היא לא יודעת שאני יודעת מכל הסיפור. בלי קשר לסיפור הבגידה, אנחנו ההורים שלה תמיד אמרנו לה שהוא לא בשבילה ושהיא צריכה למצוא מישהו אחר, אבל לא לחצנו עליה, קיוינו שזה ייגמר, והיא תבין לבד, ושהדברים שהסברנו לה יחלחלו ויעשו את שלהם. רצינו שתרגיש טוב ונוח בבית ולא רצינו שתמצא אצלו מפלט ללחצים שלנו. אבל זה לא נגמר , והזמן לא פועל לטובתה .ואני כל כך מודאגת. אני יודעת שהחברות הזאת חייבת להגמר , אסור לה להתחתן עם בן אדם כזה. (חיה כזאת).כל הזמן הייתי נחמדה אליו בשבילה, ועכשיו אני לא יכולה לסבול אותו ולא אוכל לסבול שהיא תהיה איתו. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להשפיע עליה. כל מילה שאני אומרתלה, רק מרחיקה אותה ממני וגורמת לסיכסוכים בינינו. היא לא מקשיבה לי ולא מקשיבה לאף אחד. מה אני יכולה לעשות? אני ממש דואגת. כשהיא חזרה אליו , היא שיקרה לנו ואמרה שהיא ישנה אצל חברה, היא לא ענתה לטלפונים, גם לא לחברות שלה, וסיפרה להם שהוא החביא את הטלפון שלה, כי הוא לא רצה שיתקשרו אליה וישפיעו עליה. (כי הוא יודע שהן שונאות אותו). אני יודעת שהבת שלי צריכה שיחות להעצמה נפשית מגורם מקצועי, זה ברור לי עכשיו. יש לה דימוי עצמי נמוך .ואף אחד לא מבין למה , היא חכמה ויפה ומצליחה בכל דבר שהיא עושה. והיא קיבלה כל כך הרבה אהבה ופירגון בבית. איך אפשר לעזור לה? אני לא רוצה לנקוט בפעולות שגויות שיזיקו לה יותר. אין לי נסיון במקרים כאלה. היא הבת הבכורה שלי, אני מבקשת עזרת פסיכולוג

25/03/2008 | 19:13 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שיילי, פורום זה מיועד להומוסקסואלים, ביסקסואלים ולסביות. אנא הציבי את פנייתך בפורום פסיכותרפיה הסמוך ואשמח להשיב לה שם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים