גישה ישנה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/12/2007 | 21:45 | מאת: הומו לשעבר סטרייט לחלוטין כיום

לד"ר גידי רובנשטיין הנכבד. אני מתפלא עליך מאוד בקשר לתגובתך בעניין עצת נפש. כנציג האקדמיה וכאדם נאור הייתי מצפה שתעלה נתונים נכונים ומדויקים כלפי אירגון כלשהו,גם אם יש בניכם מחלוקת,גם אם השקפת עולמכם שונה באופן קוטבי. לשם הדיוק אני מתקן. עצת נפש לא מעסיק כלל וכלל אנשים,כולם מתנדבים. אפילו ההכשרה המיקצועית שהיא ארוכה מאוד,קשה ומפרכת,היא ללא תשלום (תנאי הקבלה קשים מאוד,ומהוים סינון מחמיר). בנוסף לא ניתן שם כלל וכלל טיפול,אלא יעוץ הכוונה,תמיכה ריגשית,נפשית והפניה לפסיכולוגים ופסיכיאטרים מקצועיים ומפורסמים. בנוסף לא יושבים שם "רבנים"(שבקונוטציה שהעלתה מתקבל הרושם כאילו מדליקים שם נרות שבת מבוקר ועד ערב...) אלא מתנדבים שעוברים הכשרה מקצועית רצינית ורובם המכריע מגיע משדה החינוך,ההוראה,יעוץ חינוכי במוסדות מפורסמים ומעולם טיפול הנפש כפסיכולוגיה,פסיכותרפיה,פסיכודרמה וכו' ואם תוכל להסביר את המושג שכתבת גישה "הומופובית ערכית מוסרית" הערך של המוסריות הדתית (שאינה שונה מכל מעשה ניאוף אחר כגון סחר בנשים/אונס/בעילת אישה נשואה)מוליד הומפוביה,או שההומופוביה מולידה גישה ערכית מוסרית?? ובכלל זה לא נראה למתבונן האינטלקטואל כסתירה בין גישה הומופובית מחד-לערכים מוסריים שיוצרים גישה טיפולית למעונינים המטפלת בכפפות של משי במי שבחר באלטרנטיבה אחרת מחייהם האומללים של ההומוסקסואלים-מאידך?? ושאלה אחרונה, אתה מכיר משהוא שיצא קרח מכאן ומכאן,למרות שהגישה של הטיפול הזה שהומוסקסואליות זה דבר נרכש ותמיד ניתן להחזיר את הגלגל אחורה,ובעיקר שהטיפול הוא בשיטת הנדנדה,ותמיד ניתן לעצור את התהליך אם יש חוסר שביעות רצון,שניכר כבר מהתחלת הטיפול. אשמח לתגובתך המלומדת והמחכימה.

07/12/2007 | 11:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, לפי ניסיוני וניסיונם של מטפלים רבים אחרים, לא ניתן להכחיד משיכה מינית לבני אותו מין. ניתן, במקרים מסוימים, לשנות את ההתנהגות - בעיקר אצל מי שיש לו משיכה לנשים ומוטיבציה עזה להקים משפחה - ע"י הפסקת יחסי מין עם בני אותו מין. בהחלט היכרתי אנשים שלאחר טיפול המרה נותרו קרחים מכאן ומכאן, אם כי יש לציין שהמקרים שהיכרתי לא עברו טיפול ב"עצת נפש" אלא אצל פסיכולוגים חריגים שניסו לשנות את נטייתם המינית, למרות הנזק הידוע שבדבר. נדרש טיפול ארוך ועמוק כדי לתקן את הנזקים שהתבטאו בתחושת סירוס כללית ודיכאון שנבע מכך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים